19 / 04 / 2024

Antalya'da orijinaline uygun olarak 13. yüzyıl Konya'sı kurulacak

Antalya'da orijinaline uygun olarak 13. yüzyıl Konya'sı kurulacak

Mevlana ve şžems-i Tebrizi'yi konu alan 100 milyon dolar bütçeli 'Diyar-ı Aşk: Esans' filmi için Antalya'da 300 bin metrekarelik dev bir alana, orijinaline uygun olarak 13. yüzyıl Konya'sı kurulacak



Konyalı ev hanımı ve yazar Melahat Kıyak Ürkmez'in (52) Mevlana ile şžems'i anlattığı 'Diyar-ı Aşk' isimli romanı, Mustafa Altıoklar'ın yönetmenliğini üstlendiği 100 milyon dolarlık bütçeli filme kaynak oldu. Toroslar'ın eteğindeki Hadim ilçesinde başlayan yaşamında, ev hanımlığından yazarlığa uzanan ilginç yaşam hikayesi ile son romanını 'Diyar-ı Aşk'ı, anlattı. Lise öğreniminin ardından 12 Eylül öncesinde Ankara'da bir üniversite kazanmasına rağmen babasının izin vermediği için yüksek öğrenimine devam edemediğini belirten Ürkmez, 3 yıl önce Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun olduğunu ayrıca Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne bağlı Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nün 2. sınıfında okuduğunu söyledi.

13. yy Konya'sı inşa edilecek

Mevlana ve şžems-i Tebrizi'yi konu alan 100 milyon dolar bütçeli 'Diyar-ı Aşk: Esans' filmi için Antalya'da 300 bin metrekarelik dev bir alana, orijinaline uygun olarak 13. yüzyıl Konya'sı kurulacak. Film projesinde yer alan Setaş İnşaat Genel Müdürü ve Proje Yapımcısı Nalan Soygüder Erdoğan, bu projeyle kalıcı bir şehir kurulacağını söyledi. 300 bin metrekarelik dev bir alan içerisinde 13. yüzyıl Konya'sının yaşatılacağı 'Diyar-ı Aşk' olarak adlandırılan bu şehrin dünyada örnek olacağına inandıklarını bildiren Erdoğan filmi izleyenlerin, mekanları görme fırsatı bulacağını dile getirdi.
Yeni şžafak

Haberin tamamı için tıklayınız


Geri Dön