19 / 04 / 2024

Antalya'daki bazı SİT alanları meclis gündeminde!

Antalya'daki bazı SİT alanları meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Antalya'nın bazı ilçelerindeki koruma alanlarının SİT statülerinin değiştirilmesi ile ilgili olarak soru önergesi hazırladı..



Antalya daki bazı SİT alanları meclis gündeminde!


CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Antalya'nın bazı ilçelerindeki koruma alanlarının SİT statülerinin değiştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı.

 

Akaydın "Antalya ilimizin üç önemli turizm ilçesindeki koruma alanlanmn SİT statülerinin değiştirildiğine ilişkin karar, 09.01.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Alanya, Kaş ve Demre ilçelerimizin bazı bölgelerinde SÎT statülerinin değiştirilerek imara açılmasının ve yapılan bu değişikliklerle bu alanların bir kısmında çeşitli yapılaşmaların ve maden arama sahası olarak da kullanılabilmesinin önünün açılacağı ifade edilmektedir." dedi.

 

Sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplandırılmasını isteyen Akaydın önergesinde "Bazı özel şirketlerin bilimsellikten uzak raporlarıyla alman bu karar, Antalya ilimizin en güzel turistik bölgelerinin doğa tahribatına yol açacaktır." diyerek 4 soru sordu.

 

1- Bu alanların imara açılacağı ve dolayısıyla yapılaşmaya ve maden aranmasına olanak verecek değişikliklere gidildiği bilgileri doğru mudur?

 

2- Alanya, Kaş ve Demre gibi turizmimizin göz bebeği ilçelerimizdeki sit alanlarında böyle bir değişiklik yapılmasını nasıl açıklıyorsunuz?

 

3- Ülkemizin başka bölgelerinde de benzer değişiklikler yapılmış mıdır? Yapıldı ise hangi bölgelerde sit alanlanmn statüleri değiştirilmiştir?

 

4- Sizce, gelişmiş ülkeler tarihini, doğasını ve kültürel değerlerini korumak için çok ciddi önlemler alırken, bizim bu alanların bozulmasına yol açabilecek kararlar almamızın altında yatan nedenler rant odaklı değişiklikler değil midir?
 


Geri Dön