29 / 03 / 2024

Antalya'daki süper lüks villalara, Avrupalı ilgisi arttı!

Antalya'daki süper lüks villalara, Avrupalı ilgisi arttı!

Ekonomik krizde lüks konut alımını kesen Avrupalı müşteriler, yeniden Türkiye'den villa almaya başladı. Kriz sonrası en uygun yatırım alanının gayrimenkul olduğunu gören Avrupalılar, Antalya'daki lüks projelere büyük ilgi gösteriyor



Belek'teki süper lüks villaların büyük bölümü proje aşamasında satılıyor. Lüks konut üreticisi şirketler, son dönemlerdeki satışlardan oldukça memnun. Bölgede lüks villa inşaatı yapan Hitit Holding, 300 bin ile 650 bin Euro arasında değişen Caratpark projesinin yarıya yakınını bir yıl içinde sattı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sait Börekci, Avrupalının gayrimenkul almasını Türkiye'ye güvenin artmasına bağlıyor. Börekci, lüks villalara daha çok golf oynamak için gelen Hollanda, Belçika, Almanya, İngiltere ve Danimarkalıların ilgi gösterdiğini kaydediyor. Şirket, müşterinin ayağına gitmek için Hollanda'da ofis açmış. Buradan bütün Avrupa'ya villa sattıklarını vurgulayan Börekci, "İnşaatı canlı olarak müşterilere izletiyoruz. Ayrıca kaliteli yapılar inşa ediyoruz. Bütün bunlar yabancıya güven veriyor. Müşteri bulmada sıkıntı yaşamıyoruz." diyor.

Müşterilerine jest yapmak için Belek'teki golf kulüpleriyle anlaştıklarını da dile getiren Sait Börekci, villa alanlara bir yıllık ücretsiz, ikinci yıl yüzde 50 indirimli golf kulübü hediye ettiklerini ifade ediyor. Müşterileri arasında dünyaca ünlü 76 yaşında İsviçreli bir yazarın da olduğunu aktaran Börekci, şu bilgileri veriyor: "UNICEF çocuk programları yapan çok bilinen bir yazar var. Cenevre'de yaşıyor. Haziran ayında yerleşecek. Aldığı villada bir kitap yazmayı planlıyor. Kendisinin söylediğine göre, bu kitabın yüzde 90'ı Türkiye'yle bağlantılı olacak."
Zaman/ŞABAN GÜNDÜZ


Geri Dön