19 / 04 / 2024

Antalya'nın 2 ilçesine 70 milyon TL'lik altyapı yatırımı!

Antalya'nın 2 ilçesine 70 milyon TL'lik altyapı yatırımı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nün, Kepez ve Muratpaşa ilçelerine yaklaşık 70 milyon liralık altyapı yatırımı yapacağı bildirildi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ASAT Genel Müdürlüğü merkez ilçelerde yaşanan yağmur suyu sorununu çözmek için Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde başlattığı yağmur suyu projelerindeki çalışmaları sürdürüyor.


Varsak 1. Etap'ta yaklaşık 13 bin 700 metre uzunluğunda yapılacak yağmur suyu drenaj hattının yüzde 80'i tamamlandı. Hattın 10 bin metrelik kısmında ise 11 farklı ölçüde kapalı betonarme kutu menfez inşaatı yapılıyor. Varsak'ta yağmursuyu drenaj hattı inşaatının şu ana kadar 10 bin 900 metresi tamamlandı. Kepez bölgesindeki, Karşıyaka, Şelale ve Habipler mahallelerinde ise yapılacak yağmursuyu drenaj çalışmasının 21 milyon liraya mal olması bekleniyor.


Muratpaşa İlçesi bağlı Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddelerindeki yağmursuyu sorunu çözümü yaklaşık 26 milyon liraya mal olacak. Proje kapsamında bu caddelerde 6 bin 380 metre yağmursuyu drenaj hattı imalatı yapılacak.


Gündoğdu Mahallesi'ne 13 milyon 320 bin lira değerinde 5 bin 600 metre yağmursuyu drenaj hattı imalatı gerçekleştirilirken, Metin Kasapoğlu, Kızıltoprak ve Yenigün mahallerinde ise yaklaşık 10 milyon liralık yağmursuyu drenaj hattı çalışmaları devam ediyor.



Habertürk



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



ASAT Genel Müdürlüğü, Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde 70 milyon TL yatırımla yağmursuyu drenaj hattı yapıyor

ASAT Genel Müdürlüğü'nün merkez ilçelerde yaşanan yağmur suyu sorununu çözmek için başlattığı yağmur suyu projelerinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. ASAT, çalışmaların 20 bin metresini tamamlandı. Yaklaşık 70 milyon liraya mal olacakyağmur suyu çalışmaları 2016 yılı içerisinde tamamlanacak.


VARSAK'TA YÜZDE 80

Varsak 1. Etap'ta yağmur suyu drenaj hattı inşaatı büyük bir hızla sürüyor. Yaklaşık 13 bin 700 metre uzunluğunda olacak drenaj hattının yüzde 80'i tamamlandı. 21 milyon liraya mal olması beklenen proje ile Varsak, Karşıyaka, Şelale ve Habipler mahallelerinin yağmur suyu sorunu çözülecek. ASAT, Gündoğdu Mahallesi'ne de 13 milyon 320 bin TL değerinde 5 bin 600 metre yağmursuyu drenaj hattı imalatı gerçekleştirecek.


SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ASAT, Muratpaşa ilçesi Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddelerinin yağmursuyu sorununu çözmek için düğmeye bastı. Yaklaşık 26 milyon TL'ye mal olacak projede çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında bu caddelerde 6 bin 380 metre yağmursuyu drenaj hattı imalatı yapılacak. Metin Kasapoğlu Caddesi'ne de 4 milyon lira yatırım bedeliyle, 3 bin 300 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı yapılıyor. Kızıltoprak Mahallesi'nde şu ana kadar çalışmaların 4 bin metresi tamamlandı.



Sabah


Geri Dön