19 / 04 / 2024

Antalya'nın 4 kentine silikon vadisi kurulacak!

Antalya'nın 4 kentine silikon vadisi kurulacak!

Örtü altı tarımın merkezi Kumluca’yı ziyarette bulunan ISUBÜ Rektörü İbrahim Diler, “Gelin Kumluca, Demre, Finike ve Kaş’ta Tarımın Silikon Vadisini kuralım” diye konuştu.



Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Türkiye'de örtü altı tarımın başkenti olarak gösterilen Antalya'nın Kumluca ilçesini ziyaret etti. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KUTSO) sektör temsilcileriyle bir araya gelen Rektör Diler, tarım-üniversite işbirliği konusunda çağrı yaptı.

KÜLTÜR DÖNÜŞÜMÜ

KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan İbrahim Diler, inovasyon ve ortak akıl vurgusunda bulundu. Diler, "Gelin Kumluca, Demre, Finike ve Kaş dinamikleri ile birlikte Tarımın Silikon Vadisini birlikte kuralım. Kültür dönüşümü ve tarımda teknoloji kullanımı konusunda birbirimize destek olalım. 2100 yılında savaşlar su ve tarım kaynakları sebebiyle çıkıyor olacak. 30 yıl sonra dünya nüfusu 10 milyarı aşmış olacak. Biz bu geleceğe birlikte hazırlanalım diyoruz" şeklinde konuştu.

LİKYA TARIM MERKEZİ

Gelecekte tarımda daha az kaynakla, daha fazla üretimi öğrenebilen ülkelerin en güçlü ülkeler arasında olacağını belirten Diler "Traktörden bu yana çok ciddi inovasyonların olmadığı tarım alanında bulut teknolojileri, uzaktan eğitim, yapay zeka, 5G gibi teknolojiler, birçok konuda imkansızı, imkanlı hale getirme potansiyeline sahibiz" ifadelerini kullandı. Diler, deneysel tarla ve seraların bulunacağı Likya Tarım Bilimleri Ve Teknolojileri Merkezi açacaklarını söyledi.


 


Geri Dön