25 / 04 / 2024

Antalya'nın ulaşım master planında sona gelindi!

Antalya'nın ulaşım master planında sona gelindi!

Antalya'nın 19 ilçesi için hazırlanan ulaşım master planında son aşamaya gelindi. Plan için ön izinlerin alındığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulaşımın anayasası olacağını söyledi.



Ulaşım master planı için ön izin alındığını açıklayan Başkan Türel, ulaşımın anayasası olacak planın tartışmaya açıldıktan sonra kesinleşeceğini açıkladı.


Antalya'nın 19 ilçesinde ulaşımı düzenleyecek olan 'ulaşım master planında' son dönemece gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulaşım master planı için ön iznin alındığını açıkladı. Başkan Türel, ön iznin ardından master planın yeniden tartışmaya açılacağını ve ardından planın kesinleşeceğini açıkladı. Antalya'nın 2030'lu yıllara kadar nazım imar planı dikkate alarak yapılan ulaşım master planı, ulaşımın anayasası olacak.


AŞAMA AŞAMA HAZIRLANDI

Ulaşım master planı ile Antalya'nın bütün toplu araç ve yaya ulaşımı dahil yeniden planlanacak. Master planla ilgili süreç, geniş kapsamlı anket çalışmalarıyla başladı. Ardından anketlerden derlenen bilgilerle bir analiz raporu oluşturuldu. Uzmanlar tarafından hazırlanan plan, ayrıca sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının düşüncelerine sunuldu. Ulaşım master planı, toplu taşıma sistemlerinin planlanması, karayolu sisteminin yeniden planlanması, yaya ve bisiklet altyapısının planlanması ve otopark sisteminin planlanması gibi alt başlıklardan oluşuyor.


ÖRNEK DÖNÜŞÜM

Türel, kentsel dönüşüm master planıyla ilgili çalışmaların da sürdüğünü açıkladı. Planla 19 ilçede riskli alanların ve dönüşüm yönetmeliğinin belirleneceği öğrenilirken, kentsel dönüşüm master planında kent merkezinin rehabilitasyonu, yeni kent merkezinin ve alt merkezlerinin planlanması, kent çeperinde konut kalitesi ile turizm ve tarım gelişimi-planlaması gibi alt başlıkların olduğu açıklandı. Menderes Türel, ihale süreci tamamlanıp sözleşmesi imzalanan Kepezaltı-Santral projesinin kentsel dönüşüm için örnek olacağını sözlerine ekledi.


Sabah


Geri Dön