25 / 04 / 2024

Anthaven'da örnek konutlar hazır!

Anthaven'da örnek konutlar hazır!

Ant Yapı, en özel projelerinden Anthaven’ı tanıttı. Anthaven’da konutların bazıları kanal boyunca uzanıyor...



Ant Yapı, geçmişin izlerini taşıyan Aspat’ta geleceği inşa etmenin mutluluğunu yaşıyor. Ant Yapı, en özel projelerinden Anthaven’ı basın mensuplarına tanıttı. Yapımı tamamlanan örnek konutlar da müşterilerin beğenisine sunuldu.

Anthaven da örnek konutlar hazır!

EQ'da yer alan habere göre; Anthaven’da konutların bazıları kanal boyunca uzanıyor. Özel mini iskeleleri ve tekneler için küçük bir iç liman da ayrıcalıklı bir konfor 
sunuyor.

Bodrum’un antik medeniyetlerle iç içe geçmiş nadide koyu Aspat’ta, “Bodrum’da bir cennet liman” sloganıyla hayata geçirilen Anthaven projesinin lansmanını gerçekleştiren Ant Yapı, basın mensuplarını ve davetlileri ağırladı.

Tarihi Aspat Kalesi’nin eteklerinde, açık havada sanat eserlerinin de sergilendiği bu çok özel bölgede yükselen projenin örnek konutları da müşterilerin beğenisine sunuldu. Konuklar, projenin detayları hakkında bilgi sahibi olurken, örnek konutları da gezme fırsatı buldular. Heykel sanatçısı Cem Sağbil’in Anthaven için özel olarak tasarlayıp bronzdan yaptığı “Aspat Kızı” heykelcikleri de konuklara hediye edildi.Usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar da Anthaven’ın örnek konutlarını ölümsüzleştiren karelere imza attı.

YATIRIM DEĞERİ 2 MİLYAR TL 

Konuklarla tek tek ilgilenen Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay basın toplantısında yaptığı konuşmada, projenin toplam yatırım maliyetinin 2 milyar TL’yi bulacağını belirtti. İnşaat sektöründe işlerin yavaşladığı bir dönemde bu yatırıma başlandığını hatırlatan Okay, “Başka Türkiye yok, Üretmekten, ihracattan, ekonomiyi canlı tutmaktan başka çare yok. Yatırıma devam ediyoruz,” dedi.Anthaven’da konutların bazıları kanal boyunca uzanıyor. Özel mini iskeleleri ve tekneler için küçük bir iç liman da ayrıcalıklı bir konfor sunuyor.

SEZONLUK DEĞİL 12 AYLIK PROJE 

Anthaven’ı, “Yalnızca yaz ayları için değil 12 ay yaşamın sürdürülmesi hedefiyle doyasıya yaşanabilecek özel bir projeyi hayata geçirdik,” sözleriyle tanımlayan Okay, henüz tanıtımı yapılmadan ilk etabın yüzde otuzunun satıldığını belitti. Okay, şunları söyledi: “Anthaven, kimi denizi tepeden gören Yamaç Evler, kimi de kanal boyunca uzanan Sahil Evler’le, özel iskeleleri ve iç limanıyla yeni bir hayat sunacak. Bu yeni hayatta konforun yanı sıra doğaya ve tarihe saygı da var. En fazla üç katlı evlerin sıralandığı, Aspat Kalesi’nin eteklerinde, açık hava müzesinde tarihi eserlerin sıralandığı özel bir bölge burası.

”BODRUM TURİZMİNE KATKI

“Radisson Collection’ın varlığı ile Bodrum turizmine de önemli katkılarımız olacağına inanıyoruz. Doğayla uyumlu, tarihle iç içe seçkin konforun yeni adresi olarak tanımladığımız Anthaven’ın, geleceğin arzulanan projelerine örnek olacağını düşünüyoruz.

”BÜTÜNLEŞİK ANLAYIŞ

Ant Yapı’nın Bodrum’daki ilk projesi olan Anthaven, lüks konut, iç liman, çarşı, restoran, market, otel, spa gibi farklı yapıları bütünleşik bir anlayışla sunuyor. Ayrıca, ilk ve tek kanallı, konsept proje olma özelliği de taşıyor.Proje üç etaptan oluşuyor. Yapımına geçen yıl başlanan 162 konutluk Sahil Evleri 1. etabının Mayıs 2020’de teslim edilmesi planlanıyor. Yaklaşık 53.500 m2 alana yayılan Sahil Evleri ilk etapta; 21.000 m2 konut, 4.000 m2 ticari alan, 10.000 m2 otel ve spa alanından oluşuyor. 

Anthaven da örnek konutlar hazır!

Akdeniz mimarisinin çizgilerini taşıyan, doğayla ve tarihle iç içe konumlanan Anthaven, geleceğin projelerine örnek olmaya aday.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜ

Şimdilerde geleceğin kasabasının yükseldiği Aspat; antik kalesi, dağın eteklerindeki düzlük alanı, harika sahiliyle Bodrum yarımadasının en özel koylarının başında geliyor. Bağla ile Karaincir arasındaki Aspat Koyu’nun en önemli özelliklerinden biri Bodrum’un yüksek enerjili eğlence hayatının ve kalabalıklardan uzakta geniş bir alana yayılması. Aspat, toprak sahibi Murat Balkan’ın öncülük ettiği özel bir sanat etkinliğine de ev sahipliği yapıyor. 2003 yılından Aspat’ı modern sanatın nadide eserleri olan in situ heykeller süslüyor. Aspat’taki yerleşimin izleri MÖ 7. yüzyıla kadar sürülebiliyor. Aspat, ilk yerleşimcileri olduğu düşünülen Lelegler zamanında askeri açıdan stratejik bir alan olmakla birlikte önemli de bir tarım yerleşimiydi. Bodrum Krallığı’nın önemli limanlarından olan Aspat, ortaçağda önde gelen ticaret merkezlerinden birine dönüşmüş.

ÇÖKERTME TÜRKÜSÜ VE EFSANESİ

Aspat, Çökertme türküsüyle dillere yerleşen bir efsanenin de kaynağıdır. Çökertme’den çıktım da Halilim / Aman başım kıyamet diye başlayan türkü, Burası da Aspat değil Halilim / Aman Bitez yalısı diye devam eder. Hikâyesi de şöyle anlatılır:19. yüzyılda Bodrum yarımadasında, Kos ile Anadolu kıyıları arasında kaçak ticaret yaygındır. Türküde adı geçen Halil, hayatını kaçak ticaretle kazanan yakışıklı bir delikanlıdır. Ne varki Bodrum’un Çerkes kaymakamının gözü, Halil’in yavuklusu güzeller güzeli Gülsüm’dedir. Bu yüzden de Halil’in peşindedir. Yakışıklı olduğu kadar akıllı da olan Halil, ne zaman kaçakçılığa çıksa, döneceği nokta hakkında etrafına yanlış bilgiler yayıp, kaymakamı atlatır. Son seferine çıktığı arkadaşı İbrahim Çavuş ile birlikte bu kez Bitez yalısına (kıyısına) çıkacağı haberini salar ortalığa. Niyeti Aspat’a çıkmak, onu bekleyen Gülsüm’le birlikte kaçmaktır. Ne var ki karanlıkta denizin onları, kaymakamın pusu kurduğu Bitez’e sürüklediğini fark etmezler. Derler ki, Gülüm bu türküyü, İşte o pusuda hayatını kaybeden Halil için ağıt niyetine yakmıştır.


Geri Dön