18 / 04 / 2024

Antwell'in sağlık hizmetlerindeki çözüm ortağı Acıbadem oldu!

Antwell'in sağlık hizmetlerindeki çözüm ortağı Acıbadem oldu!

Ant Yapı’nın Türkiye’de ilk kez gerçekleşen Antwell Life Care Residence projesinin sağlık hizmetlerindeki çözüm ortağı Acıbadem oldu. 



EQ Dergisi,  Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile hem Türkiye’yi heyecanlandıran bu özel projeyi hem de Acıbadem’i üzere bir röportaj yaptı..

Antwell Life Care Residence projesi özgün konseptiyle Türkiye’de ilk kez geliştirilen bir proje. Ant Yapı ile çözüm ortağı olma süreci nasıl gelişti? Hangi aşamada birlikte hareket etme kararı aldınız?
Ant Yapı ile yola çıkış sürecimiz Antwell Life Care Residence projesinin fikir aşamasında başladı. Bu projenin konsept olarak Türkiye’de ilk olması, bizi fazlasıyla heyecanlandırdı. Acıbadem sağlığın her alanında hizmet üreten bir kurum. Elbette, nitelikli sağlık hizmeti sunulacak her noktada hizmet üretmeye devam edeceğiz. Antwell projesine de böyle baktık. Bu alanda deneyimlerimiz var. Acıbadem çatısı altında geliştirdiğimiz ALife markasıyla yaşlı ve kronik hasta bakımı yapıyoruz. Antwell Life Çare Residence projesi ilk teklif edildiğinde hem sağlık alanında ürettiğimiz hizmetlerden biri olması hem de çözüm ortağımızın Ant Yapı gibi inşaat sektöründe çok önemli bir şirket olması karar vermemizi hızlandırdı.

Antwell projesinin konseptini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Konsept birçok açıdan değişen ve gelişen ihtiyaçlara cevap veriyor. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, dünyada tıbbın ilerlemesi, sağlık bilincinin artması gibi nedenlerle yaşam süresi giderek uzuyor. Bu sevindirici bir gelişme. Öte yandan ileri yaştaki nüfusla birlikte hem bakım hem de hastalıklar açısından yeni ve çeşitli hizmetlerin geliştirilmesi gerekiyor. Antwell Life Çare Residence, bu ihtiyaca yanıt verebilecek özgün bir proje. Konsept açısından değerlendirdiğimizde; sakinlerine bina ya da rezidans içerisinde hem hareket alanı sağlıyor hem de yine ileri yaşların getirdiği birtakım handikapları ortadan kaldırıyor. “Engelsiz” bir yaşam alanı gibi düşünmek mümkün. Son derece titiz bir mimari proje hazırlandı. Tüm detaylar ve altyapı ihtiyaçları için Acıbadem ile görüşüldü. Tüm ayrıntılar en ince noktasına kadar düşünüldüğü için ihtiyaç olduğunda her türlü hizmet düzenlemesi yapılabilecek. Yaşam alanları Antwell sakinlerinin ihtiyaçlarına uygun şekilde değiştirilecek. Bu açıdan konsept, tartışmasız çok önemli ve değerli.

Acıbadem, bu projede nasıl bir rol üstleniyor?
Biz, sağlık tarafındaki hizmet sağlayıcıyız. Antwell ‘de yaşayacak kişilerin sadece hastalandıklarında ya da başlarına bir şey geldiğinde değil, yaşarken de sağlıklı yaş almalarını sağlayabilecek, her daim sağlık farkındalığı yaratabileceğimiz bir sağlık konseptini oluşturmayı planlıyoruz. Bu bizim açımızdan da önemli hizmetlerden biri olacak. Çünkü Acıbadem çatı markası altında hizmet veren Acıbadem Mobil ile aslında 20’nin üzerinde lokasyondaki işletmeye ve çalışanlarına revir hizmetleri veriyoruz. Ama rezidans konseptinde ilk defa var olacağız. Bu, orada yaşayanlarla birlikte hareket etmemiz gerektiği anlamına geliyor. Onların tüm sağlık kayıtlarının bizim sistemimize adaptasyonu, tüm değerlerinin belli periyotlarla takibi, belirli dönemlerde birtakım farkındalık toplantılarının yapılmasını hedefliyoruz. Örneğin, “Kış döneminde gripten nasıl korunuruz? Alerji mevsiminde ne tür önlemler alabiliriz? Yaşa uygun beslenmemizde nelere dikkat etmeliyiz? Hareketin önemi” gibi çeşitli başlıklar altında bilgilendirici konuşmalar yapılacak Gerek sağlık bilincini artırıcı bu tip etkinlikler gerekse verdiğimiz diğer hizmetlerle sağlık dolu bir atmosfer yaratmaya yardımcı olacağız.

Bu projede Acıbadem Sağlık Grubu’nun vereceği hizmetlerin kapsa mı neler olacak?

Acıbadem Sağlık Grubu olarak, sektöründe yeniliklere imza atacak olan Antwell projesinde, sağlık alanında mobil çözümler sunan Acıbadem Mobil Sağlık şirketimizle yer alacağız. Antwell ‘de kişiye özel 7/24 sağlı hizmeti sunacak olan Acıbadem Mobil Sağlık ekibi; düzenli doktor mu; yenesi, tetkik ve laboratuvar deste hizmetleri, hemşire ve hastabakıcı hizmetleri, fizyoterapi ve diyetisyen hizmetleri ile yatılı refakatçi desteği sağlayacak. Antwell sakinlerinin ambulans ihtiyacı da 7/24 Acıbadem Mobil Sağlık ekipleri tarafından karşılanacak.

Sağlık ünitesinin konumu hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz?
Acıbadem Mobil, Antwell Life Care Residence içerisinde bir anlamda revir, küçük bir klinik diyebileceğimiz bir yapıyla konumlanacak. Burayı bir sağlık üssü olarak değerlendirebilirsiniz. Mobil ekibimiz 7/24 bu üsten hizmet verecek. Burası hem revir hem de Acıbadem Mobil operasyon merkeziyle birleştirilmiş olacak. Kişiler sadece fiziki olarak değil, aynı zamanda telefonla veya birtakım online aplikasyonlarla sağlık profesyonellerine 7/24 ulaşabiliyor olacaklar. Öte yandan Antwell bir yaşam alanı. Sakinler, havuzdan fitness salonuna bir yaşam alanından beklenen her şeyden faydalanacaklar, orada yaşayacaklar. Ama bu aktiviteleri yaparken “ya tansiyonum fırlarsa, ateşim çıkarsa, midem bulanırsa” diye endişelenmeyecekler; çünkü hemşiremizden, doktorumuzdan hemen hizmet alabilecekler. Bu anlamda Acıbadem, hem görünür hem görünmeyen boyutta olacak. Sakinlerin sağlıklarını yanlarında ama bir tık da arkalarında olarak takip edeceğiz. Yani ihtiyaç kadar, ihtiyaç duyulan şekilde hizmet vereceğiz.

Acıbadem Sağlık Grubu tarafından verilen hizmetlerde Antwell Life Care Residence sakinlerinin avantajı olacak mı?
Öncelikle şunu vurgulamalıyım ki, bu projeye herhangi bir kâr amacıyla girmedik. Dolayısıyla rezidans sakinleri, standart ve acil sağlık hizmetlerini aidatların içerisinde bir finansman modeli ile 7/24 alabiliyor olacaklar. Bunun dışında kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri kapsamında özel olarak alınacak diyetisyen, fizyoterapist, özel hemşire ve hastabakıcıdan uzman doktor muayenesine dek tüm sağlık hizmetlerini buraya yansıtıyor olacağız. Hastanelerimiz de bir anlamda üslerimiz olacağı için gerektiğinde hekimlerimizin görüşlerini de sakinlerimize sunacağız. Örneğin bir kan tahlili yapılması gerekiyorsa bunun için hastaneye gidilmesi gerekmeyecek. Ekiplerimiz sabah kan tahlili için gerekli tüm işlemleri yaparak bu süreci hızlandıracaklar. Kısacası sağlık hizmeti alınırken, yaşamı kolaylaştıracak ve işlemi hızlandıracak her türlü desteği verebileceğiz.

Acıbadem, Türkiye’de sağlık sektörünün lideri, dünyaya da bir Türk markası olarak açıldı. Acıbadem’in başarısının altında yatan en önemli nedenlerden kısaca söz edebilir misiniz?
Acıbadem Sağlık Grubu olarak, bugün Türkiye ile birlikte Makedonya, Bulgaristan ve Hollanda olmak üzere 4 ülkede, 21 hastane ve 16 tıp merkezi ile hizmet veriyoruz. Ayrıca yurtdışında temsilcilik ofisi olarak hizmet verdiğimiz 38 healthpoint ile 22 farklı ülke ve 34 şehirde ülkemizi temsil ediyoruz. Bu başarının altında yatan en Önemli nedenlerin başında, hizmetteki mükemmeliyet tutkumuz geliyor. Bir işi mükemmel yapmak isterseniz; öncelikle vizyoner ve yaratıcı olmak, ayrıca işinizin her noktasını düşünmek, model geliştirmek, hızlı hareket etmek gibi tüm unsurları bir arada, uyumlu bir şekilde planlamak ve uygulamak durumunda olursunuz, işte biz Acıbadem olarak, en küçük hizmet noktamızdan en büyüğüne, dünya standardında sağlık hizmeti ve yaratıcı iş modelimizle fark yarattık.

Acıbadem’i başarıya taşıyan bu farkı biraz daha açabilir misiniz?

En önemli farkımız, bir ekosistem yaratmak oldu. Sağlığın her alanında hizmet ürettik. Yani 360 derece tüm ihtiyaçları karşılayacak bir model geliştirdik. Öyle dikkat çekiciydi ki, dünyanın örnek aldığı bir model oldu. 2007 yılında en büyük uluslararası yatırım bankalarından birisi, dünyaya Acıbadem’in geliştirdiği bu sistemi sundu. Hastaneler ve tıp merkezleri dışında, Acıbadem markasının altında farklı ihtiyaçlara göre yapılanmış şirketler geliştirdik: Mobil sağlık hizmetleri sağlayan Acıbadem Mobil Sağlık; anahtar teslimi hastane yapımında uzmanlaşmış Acıbadem Proje Yönetimi; laboratuvar hizmetleri veren Acıbadem Labmed; uluslararası standartlarda hijyen, çamaşırhane ve catering desteği sağlayan APlus. Bu şirketlerimiz, Acıbadem dışında diğer büyük markaların ihtiyaçlarına yönelik de çalışıyorlar. Acıbadem Üniversitesi ve Acıbadem Sigorta da iş modelimizin önemli parçaları. Özetle, sağlık alanında bir kişinin ne ihtiyacı varsa, ona yönelik hizmet üretiyoruz, işte bu bizim en önemli fark yaratan noktalarımızın başında geliyor.

Yakın gelecekteki projelerinizden bahsedebilir misiniz?
Acıbadem, hem Türkiye'de hem yurtdışında hızla büyüyen bir grup. Geçen yıl, Mart ayında, 98 bin m2 kapalı alanıyla Türkiye’nin “en büyük özel hastanesi” Acıbadem Altunizade Hastanesi’ni açtık. Kısa süre sonra Mayıs ayında Amsterdam’da, Acıbadem International Medical Çenter markasıyla, 5 bin metrekarelik büyük bir tıp merkezini hizmete sunduk. Bu yıl aynı hızla büyümeye devam ediyoruz. Artan hasta ihtiyacını karşılamak üzere Acıbadem Maslak Hastanesi’nin ikinci etabına başladık. Toplam 105 bin m2 kapalı alana sahip olacak. 60 bin m2 kapalı alanı olan ek binanın, 2018 yılı üçüncü çeyreğinde hizmete girmesi planlanıyor. Halen devam etmekte olan ve yıl sonunda tamamlayacağımız, Ataşehir’de 40 bin m2 ve Kartal’da 25 bin m2 kapalı alanı olan iki hastane projemiz de bulunuyor. Bu hastanelerimizin de bu yılın sonunda hizmete girmesini hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda, Acıbadem marka ve kalitesini hem yurt içinde hem de yakın coğrafyalarda yeni lokasyonlara taşımaya devam edeceğiz. Özellikle Bulgaristan ve Amsterdam yatırımları sonrasında, Avrupa’daki büyüme stratejimizi devam ettireceğiz.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nin sizin hayatınızdaki anlamı nedir?
Ben ne zaman bu soru sorulsa aynı yanıtı veririm; üniversite benim kişisel sosyal sorumluluk projem. Biliyorsunuz grup olarak yıllarca sağlık hizmeti verdik ve vermeye devam ediyoruz. Verdiğimiz hizmetin geliştirilmesine yönelik hedeflerimiz var. Bunlardan biri de eğitim. Biz gençlere iyi eğitim verirsek, ilerde daha iyi sağlık hizmeti vermelerini sağlarız. Bu görüş doğrultusunda grup bünyesinde çalışan ülkemizin önde gelen akademisyenleri ile bir araya geldik ve 2007’de üniversiteyi kurduk. Sağlık alanında eğitime odaklandık. İstedik ki, dünyadaki akademik çalışmaları takip eden, bilgi üreten, teknolojiyi kullanabilen, yaptığı çalışmalarla ülkemizi uluslararası platformlarda temsil edecek hekimler, hemşireler, sağlık profesyonelleri ve yöneticiler yetiştirelim... Bu hedefi gerçekleştirmek için çok büyük bir yatırım yaptık. Tüm detaylar düşünüldü. Örneğin kampüsümüz LEED Gold (Leader-ship in Energy and Environmental Design-Çevre ve Enerji Tasarımında Liderlik) Sertifikası’na sahip. Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik-Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi (CASE), dünyanın en kapsamlı simülasyon merkezlerinden biri ve burada binlerce yerli-yabancı doktor eğitim alıyor... Açıkçası kısa zamanda çok büyük başarılar elde ettik. Acıbadem olarak nasıl her zaman hep en iyisini yapmayı hedefliyorsak, eğitimde de aynı anlayışla hareket ediyoruz

" Antwell projesi, inşaat sektörüne de bir yenilik getirdi"


Gelecekte Ant Yapı ile çözüm ortaklığı içinde başka projeler düşünür müsünüz?
Elbette, Ant Yapı ile bu türden ve ilklere imza atılacak farklı projelerde de yer almayı isteriz. Örneğin, Ant Yapı’nın Bodrum’da gerçekleşecek başka bir projesi var ki, bizi yine heyecanlandırıyor. Antwell Life Çare Residence’ın basın toplantısından sonra birçok inşaat şirketi benzer projeler yapmak için bize başvurdu. Bu da şunu gösteriyor ki, Ant Yapı’nın geliştirdiği Antwell projesi, inşaat sektörüne de bir yenilik, bir heyecan getirdi. Türkiye’nin böyle özgün projelere ihtiyacı var.
 

Web: http://www.antwell.com.tr/


Geri Dön