20 / 04 / 2024

İzmir'in 4 ilçesine sağlık yatırımı müjdesi!

İzmir'in 4 ilçesine sağlık yatırımı müjdesi!

İzmir sağlık alanında yatırım hamlesi yapacak. Önümüzdeki günlerde çok sayıda sağlık yatırımı hizmete açılacak ve birçok hastanenin de inşaatına başlanacak. İzmir bu yeni yatırımlarla sağlıkta önemli bir ivme yakalayacak.




İzmir sağlık alanında yatırım hamlesi yapacak. Önümüzdeki günlerde çok sayıda sağlık yatırımı hizmete açılacak ve birçok hastanenin de inşaatına başlanacak.  İzmir  bu yeni yatırımlarla sağlıkta önemli bir ivme yakalayacak.


Çiğli'de Bölge Hastanesi

İzmir Kuzey ve Güney Kamu Hastane Birlikleri yetkililerinin verdiği bilgiye göre, sağlıkta ilk açılış önümüzdeki ay Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yapılacak. Yüzde 95'i tamamlanan hastane sadece Çiğli ve Karşıyaka'nın değil o bölgenin tamamına hitap edecek ve çok önemli bir eksikliği giderecek. 517 yatak kapasiteli hastanede 17 yanık, 112 yoğun bakım ve 2 anjiyo ünitesinin yanı sıra 18 ameliyathane ve 112 poliklinik odası bulunacak. Bu arada Kemalpaşa Devlet Hastanesi de önümüzdeki ay içerisinde 2 katlı ek poliklinik binasına kavuşacak. 


Çeşme rahatlayacak

Özellikle yaz aylarında sağlık hizmetleri konusunda önemli bir yoğunluk yaşanan Çeşme'yi rahatlatacak hastane yatırımı da tamamlanma aşamasına geldi. Çeşme'de Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ne ek olarak yapılan 75 yataklı yeni devlet hastanesinin yüzde 87'si tamamlandı. Hastane Nisan ayı içerisinde açılacak.


Çocuklara hizmet

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil ve Yoğun Bakım bloğu inşaatının yüzde 85'i tamamlandı. Minik hastalara hizmet verecek olan hastanenin açılışı Mayıs'ta yapılacak.


Ödemiş açılıyor

Yıllardır hastane özlemi çeken Ödemişliler de bu yıl sonunda devlet hastanesine kavuşuyor. Yapımına 2012 yılında başlanan ve yüzde 61'i tamamlanan Ödemiş Devlet Hastanesi bu yıl içinde hizmete girecek.

Ödemiş'in yanı sıra geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapımına başlanan Torbalı Devlet Hastanesi de Ağustos 2016'da vatandaşın hizmetine açılacak.


Menderes'e müjde

Menderes'te Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun kurulması için yoğun çaba gösterdiği devlet hastanesi için de arsa bakılıyor. Güney Kamu Hastaneler Birliği yetkilileri, Menderes'te yer bulur bulmaz hastane inşaatına başlayacaklarını söyledi. Ayrıca Menderesliler önümüzdeki ay ağız ve diş sağlığı semt polikliniğine de kavuşacak.


Kınık için onay

Kınık'ta ilçeye devlet hastanesi sözü veren Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in hayali gerçek oluyor. Kınık'ta geçen hafta incelemelerde bulunan Sağlık Bakanlığı yetkilileri hastanenin yapılacağı arsayı netleştirdi. Sağlık Bakanlığı'ndan onay gelmesi halinde Kınık'ta 25 yataklı devlet hastanesi yapımına 2015 yılı içinde başlanacak. Hastane en geç 1 yıl içerisinde bitirilerek Kınıklıların hizmetine sunulacak.

Bayraklı'ya dev proje

İzmir'de sağlık sektörüne büyük bir ivme kazandıracak Bayraklı Entegre Sağlık Kampusü inşaatına ise Haziran ayı içerisinde başlanacak. Kampus, alanında Türkiye'nin en büyük tesislerinden biri olacak.


Selçuk'a müjde

Devlet hastanesi sıkıntısı yaşayan bir diğer ilçe olan Selçuk'a da müjdeli haber geldi. 75 yataklı Selçuk Devlet Hastanesi'nin proje aşamasının bitmek üzere olduğu ve projelendirmenin tamamlanmasının ardından 2016 yılı sonuna kadar hastanenin bitirileceği öğrenildi.


Bornova'ya destek

Bornova'da ihtiyaçlara cevap veremeyip yıkımına başlanacak olan Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'ne ilk kazmanın Ekim ayında vurulması hedefleniyor. Yıkım işlemleri bittikten sonra Bornova'ya 600 gün içinde 200 yataklı devlet hastanesi yapılacak. Hastane inşaatı boyunca bölgedeki acil hasta sorunun çözülmesi için 112 istasyonları güçlendirildi.



Yeni Asır


Geri Dön