19 / 04 / 2024

AOÇ 2023 imar planına Danıştay'dan iptal kararı!

AOÇ 2023 imar planına Danıştay'dan iptal kararı!

AOÇ 2023 imar planını onaylayan mahkeme kararına Danıştay'dan iptal kararı geldi. Danıştay 6. Dairesi'nin 4 yıl gecikmeli verdiği karar 1 Ağustos'ta oda yönetimine tebliğ edildi.



 Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) talan edilmesine ilişkin açılan davalarda peş peşe verilen yargı kararlarına bir yenisi daha eklendi. Danıştay 6. Dairesi, Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi'nin 1/25.000 ölçekli 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı'nın onaylanmasıyla ilgili yapılan itirazı reddeden mahkeme kararını bozdu. 

Danıştay 6. Dairesi'nin 4 yıl gecikmeli verdiği karar 1 Ağustos'ta oda yönetimine tebliğ edildi. Kararın ardından Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan bir açıklama yaptı. Gecikmiş bir karar olsa da AOÇ talanındaki oyunların bir bir bozulduğunu söyleyen Candan, ana plan davasındaki iptal kararına, tescil davasındaki yürütmeyi durdurma jj kararına ve hayvanat bahçesi alanındaki yenilemenin yürütmesinin durdurulması kararına bir yenisinin eklendiğini ifade etti. AOÇ'de hukuk kararlarına karşın talanın sürdüğüne dikkat çeken Candan, "Bu konuda bireysel başvuru yaptığımız Anayasa Mahkemesi'nin hızlı bir karar vermesi artık elzemdir. AOÇ'de verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi. 


Birgün


Geri Dön