25 / 04 / 2024

AOSB'de arsa metrekare fiyatları yeniden düzenlendi!

AOSB'de arsa metrekare fiyatları yeniden düzenlendi!

Antalya Organize Sanayi Bölgesinin ( AOSB ) arsa metrekare fiyatları, arsa ve altyapı maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi.



AOSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, AOSB Yönetim Kurulu, 60 dolar olan arsa metrekare birim fiyatını 95 dolara yükseltti. Yeni arsa metrekare fiyatının mevcut alanlar ve beşinci tevsi alanında yapılacak yeni tahsislerde geçerli olacağı bildirildi.


Yapılan artışın bir zorunluluk olduğunu ifade eden AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, açıklamasında şu bilgileri verdi:


"Organize sanayi bölgeleri kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Yapılan düzenleme arsa, alt ve üst yapı yatırımlarındaki maliyetlerin artmasından kaynaklanan bir zorunluluktur. Metrekare fiyatları, arsa bedeli ile arazi üzerine yapılan alt ve üst yapı yatırımları ile imar planı düzenlemesi sonucu oluşan toplam maliyet üzerinden hesaplanır ve üzerine herhangi bir kar oranı konmadan belirlenir. Son dönemde bu kalemlerde yaşanan ciddi fiyat artışları sonucunda böyle bir düzenleme yapılması gerekti."


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl 


Geri Dön