20 / 04 / 2024

Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir?

Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir?

Apartman yöneticisi usulsüz harcama yapabilir mi? Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...




Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisi olan bir okurunun sorusunu yanıtladı. Okuru Feride Hilal İmal'e şu soruyu sordu: "Bu yıl oturduğumuz apartmanın yöneticisi seçildim. Eski yöneticinin birçok usulsüz harcamalarını tespit ettim. Fakat kendisini genel kurulda ibra etmiştik. Yapılabilecek bir şey var mı?"

Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir?

Feride Hilal İmal'ın okuruna verdiği yanıt şu şekilde: Herkesçe bilinen Kat Mülkiyeti Yasası'nın 38. maddesine göre, bina yöneticisi kat maliklerine karşı adeta bir vekil gibi sorumlu olup, yine Kat Mülkiyeti Yasası'nın 39. maddesine göre de kat maliklerine hesap vermekle yükümlü olur.

Yöneticinin kat malikleri kurulu tarafından ibra edilmiş olması onu, yönetici olduğu zamanlarda usulsüz yaptığı harcamalar ve zimmetine geçirdiği paralar sebebiyle kat maliklerine vermiş olduğu zararlardan dolayı sorumluluktan kurtarmaz.

Sitede iş yeri açarken nelere dikkat edilmeli?


Geri Dön