24 / 04 / 2024

Apple açıkladı: o özellik artık son model iPhone’larda olmayacak!

Apple açıkladı: o özellik artık son model iPhone’larda olmayacak!

Apple Touch ID parmak izi tarayıcısını üst sınıf İphone’lara geri getirmeyeceğini açıkladı. O özellik artık son modellere olmayacak.



Apple Touch ID parmak izi tarayıcısını 2017 tarihli iPhone X ile birlikte geri plana atmış ve yerine Face ID yani yüz tanıma özelliğine ağırlık vermişti.  2017 yılında tanıtımı yapılan o dönemin yeni iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın arkasından syalnızca 2020 ve 2022 çıkışlı iPhone SE telefonlarına Touch ID özelliğine yer verilmişti.

Cupertino merkezli şirketin Touch ID’yi modernize ederek yeniden kullanmaya başlamaya niyeti  olduğuna ilişkin pek çok dedikodu bir süredir piyasada dönüyor. Fakat bu özelliğin kullanımız kısa vade için teknolojik açıdan zor görünüyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin son sayısında Apple’ın ekran içine yerleştirilmiş Touch ID için çalışmaların sürdürdüğünü duyurmuştu. Mark Gurman, şirketin iPad Air ve iPad mini’de olduğu gibi Touch ID özelliğini güç butonuna yerleştirme üzerinde de çalıştıklarını anlattı.

Yapılan çalışmalara göre, Apple şirketi kısa dönemde Touch ID özelliğini son model iPhone’larda tekrar kullanıma sunmayı düşünmedikleri anlaşılıyor.


Geri Dön