25 / 04 / 2024

Apple Vision Pro'ya büyük rakip! HTC'de AR/VR gözlüğünü duyurdu

Apple Vision Pro'ya büyük rakip! HTC'de AR/VR gözlüğünü duyurdu

Apple, geçtiğimiz gün yaptığı WWDC 23 etkinliğinde dünyaya duyurduğu karma gerçekliği gözlüğü Vision Pro sahip olduğu fonksiyonların yanında 3 bin 500 dolarlık fiyatıyla da gündeme geldi. Vision Pro’ya rekabette olduğu firmalardan yanıt ise gecikmedi.



HTC’nin yeni AR/VR gözlüğü fiyatı ve özellikleri ile dikkat çekiyor

Apple’ın Vision Pro modelinin tanıtımının ardından HTC’nin sanal gerçeklik bölümü de yepyeni AR/VR gözlüğünü ilan etti. Yeni Vive XR Elite Business Edition, 1.299 dolarlık fiyat etiketi ile neredeyse Vision Pro’nun üçte birine tekabul ediyor.

HTC’nin yeni karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro kadar rağbet görmesede sahip olduğu fonksiyonlar ile Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü ile büyük rekabete girebilir. İş odaklı olarak geliştirilen Vive XR Elite Business Edition, yeni bir uygulamayı da birlikte getiriyor.

Apple Vision Pro ya büyük rakip! HTC de AR/VR gözlüğünü duyurdu

Bluetooth 5.2 (BLE) ve Wi-Fi 6E'yi bünyesinde barındıran cihaz 12 GB hafızaya ve 128 GB depolama alanı ile sunuluyor bir Qualcomm Snapdragon XR2 işlemciden kuvvet alıyor. HTC’nin yeni karma gerçeklik gözlüğü 6 değişik şekilde kullanılabilen teknolojiye de sahip. Cihaz bunun yanında gezinme, tıklama, sürükleme, kaydırma ve hatta yazma gibi fonksiyonları da gerçekleştirmek için bazı sınırlı el izleme teknolojisini de bünyesinde barındırıyor..

HTC Vive XR Elite Business Edition, ilk olarak fiyatı olmak üzere karma gerçeklik gözlüğü piyasasına süratli bir giriş yapabilir. 


Geri Dön