25 / 04 / 2024

Apple’da ortalık toz duman. İşçiler bir bir başkaldırıyor

Apple’da ortalık toz duman. İşçiler bir bir başkaldırıyor

Dünya teknoloji devi Apple’da son dönemde yaşanan grevlere bir yenisi daha eklendi. Bazı daralma politikalarını devreye sokan şirkette bu kez de Avustralya’daki Apple çalışanları, ait oldukları RAFFWU sendikası adıyla greve gidiyor.



Teknoloji devi Apple, ürettiği yeni ürünlerle büyük bir insan kitlesine hitap etmeye devam ediyor. Markanın üretim başarısının arkasında da hiç kuşkusuz çalışanları yer alıyor. Ancak bu dev şirket, son dönemde işçileriyle birçok konuda ters düşmeye başladı. Apple çalışanları, peş peşe isyan bayrağını taşımaya devam ediyor.

APPLE ÇALIŞANLARI, ŞİMDİ DE AVUSTRALYA’DA GREVE GİDİYOR

Son bir yılda, korona virüs salgını ve ekonomik dalgalanmalar tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Bu dalgalanmalar hali hazırda büyük şirketleri de olumsuz etkiliyor. Hal böyle olunca dev markalar ya küçülmeye gidiyor ya da çalışma şartlarını ağırlaştırma yöntemini seçiyor. Her türlü şartta da fatura çalışanlara kesiliyor.

Bunlardan birisi olan Apple, son dönemde birçok kez çalışanlarıyla karşı karşıya gelmeye başladı. Şirket, bazı departmanlarında küçülme adımına giderken birçok bölgesinde de çalışma şartlarını biraz daha ağırlaştırdı. Bu durum, birçok grev olayını da beraberinde getirdi. Son olarak Avustralya’daki Apple çalışanları, bağlı oldukları RAFFWU sendikası adı altında greve gitme kararı aldı.


Geri Dön