28 / 03 / 2024

Arabası olanlara şok! Zorunlu trafik sigortası 2022 ne kadar oldu?

Arabası olanlara şok! Zorunlu trafik sigortası 2022 ne kadar oldu?

Zorunlu trafik sigortası ücretlerine güncelleme geldi, araç sahiplerini yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortaları ne kadar?



Zorunlu trafik sigortası 2022 ne kadar oldu? Araç sahiplerinin ödemekle zorunlu olduğu olduğu zorunlu araç sigortalarına yeni tarifeler geldi. 1 Şubat itibariyle yeni fiyatlandırma modülünegeçilen tarife şehirlere göre farklılık gösterebiliyor.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NEDİR?

Araç sahibi vatandaşlarına devlet tarafından zorunlu tutulan, trafiğe çıkacak olan araçların kaza sonucunda üçüncü şahıs ve diğer araçlara verebileceğiniz zararlar adına kişiyi sigorta kapsamında değerlendirilen sigorta sistemidir.

TGRT Haber'den Hacer Tomay'ın haberine göre, araç sahibi vatandaşlar zorunlu trafik sigortasını yaptırdıklarında, kusurlu oldukları trafik kazalarında yaşanabilecek maddi yükümlülüklerden kurtulur. Aynı şekilde karşı tarafın aracında ortaya çıkan maddi hasarlar da sigorta tarafından karşılanır.

Zorunlu trafik sigortası kapsamında yer alan teminatlar aşağıda sıralanan şekildedir;

-Kaza sonucunda hastane ve ölüm masrafları ve benzeri ciddi sorunlar ortaya çıktığı zaman kusurlu olan şoförün ödemekle zorunlu olduğu ciddi maddi tazminatlar.
-Karşı araçta bulunan yolcular ve sürücüde oluşan bedensel zararlar

Arabası olanlara şok! Zorunlu trafik sigortası 2022 ne kadar oldu?

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NE KADAR OLDU?

2022 senesi itibariyle zam yapılan zorunlu trafik sigortası tarifeleri şehirlere göre değişiklik gösterebilmekte. 1 Şubat itibariyle uygulanan yeni ücretlerde ise en düşük rakamın 1103 Türk Lirası olduğu gözlemlendi.

Otomobillerde 1'den 7'ye kadar olan her basamak için azami prim tutarları da ilan edildi. Otomobilde en yüksek trafik sigortası tavanı 5 bin 592 Türk Lirası, tabanı ise 1103 Türk Lirası oldu.

1 Şubat 2022'den itibaren Zorunlu Trafik Sigortası fiyatlandırmalarında, tek seferlik yüzde 20'lik artış yapıldı. Artışla birlikte şehirler bazında şubatta geçerli olacak tarifeler netleşti. Buna göre; İstanbul'da ilk kez trafiğe çıkacak bir kişi 4'üncü basamak üzerinden en fazla 2 bin 237 Türk Lirası trafik sigortası ödeyecek. Mevcut araç sahipleri hiç kazaya eğer karışmadıysa ve yüzde 45 indirimli 7'nci basamak ise ödeyeceği maksimum tutar 1230 Türk Lirası olacak olacak. Rekabetten dolayı bu fiyatların altında teklif veren şirketler olabiliyor.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAMANIN CEZASI NE KADAR?

Zorunlu trafik sigortası yaptırmamanın cezası 169 Türk Lirası. Bu ceza 15 gün içinde ödenirse yüzde 25'lik indirim alarak 147 Türk Lirasına düşer. Sigorta yoksa bu cezaya ek olarak otopark parası ve trafikten men de uygulanıyor.

Arabası olanlara şok! Zorunlu trafik sigortası 2022 ne kadar oldu?

2022 SENESİ ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI HESAPLAMA 

7 basamaklı hesaplama tablosu:

Araçların sigorta primleri 7 basamakta belirlenmektedir.
-İlk kez araç alıp trafiğe çıkanların basamağı 4'ten başlar. Sürücüler kazaya karıştıkça 1'inci basamağa kadar düşebilmektedir.
-Art arda üç sene hiç kaza yapmamış olanlar ise 7'nci basamağa yükselir. 7'nci basamağa yaklaştıkça sigorta ucuzlar, 1'e yaklaştıkça pahalanır.
-4'üncü basamaktan 5'inci basamağa yükselen sürücüye yüzde 15, 6'ncı basamağa yükselen sürücüye yüzde 30, 7'nci basamaktaki sürücüye yüzde 45 indirim uygulanır. Bu indirim 4'üncü basamak üzerinden yapılır. Poliçenin ilk yılı hasarla kapatılırsa, sigorta bedeli yüzde 50 artar. Art arda üçüncü yılı da hasarlı kapatıp 1'inci basamağa düşenler için fiyatlar yüzde 150 artırımlı olur.

Araç sahipleri dikkat! LPG'ye yine zam geliyor!

Benzin, motorin ve LPG'de yeni dönem! Yeni fiyatlar belli oldu! Araç sahipleri dikkat!

Araç sahipleri dikkat! İndirim ve zam bir arada!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön