25 / 04 / 2024

Araç alacaklar dikkat: Sadece 2 model kaldı!

Araç alacaklar dikkat: Sadece 2 model kaldı!

Yılbaşından bu güne otomotiv piyasasında yaşanan hareketlilik, araç fiyatlarını da etkisi altına almış durumda. Sıfır otomobil fiyatlarına yapılan Eylül zamlarının ardından gelinen noktada, piyasada satılan neredeyse tüm sıfır otomobiller yüzde 80'lik ÖTV dilimine geçti. İşte detaylar...



Ekonomik sebepler ve döviz kurunda yaşanan artış ve tedarik sorunları nedeniyle otomotiv sektörü oldukça zor günler geçirdi. Bir dönem otomobil satışları neredeyse durma noktasına geldi. Neyse ki hükümetin atmış olduğu adımlarla piyasa yeniden hareketlenmeye başladı. İkinci el otomobil satışlarına ilişkin 6 ay 6 bin kilometre sınırının getirilmesinin ardında süren durgunluk bir nebze de olsa azaldı. Fakat Eylül ayının gelmesiyle birlikte otomotiv üreticileri sıfır araç fiyatlarına zam yaptı. Yapılan fiyat artışlarının ardından neredeyse tüm sıfır otomobiller yüzde 80'lik ÖTV dilimine geçti. Düşük ÖTV'de ise sadece iki araç kaldı. Peki hangi modeller ÖTV indiriminden yararlanıyor? İşte detaylar..

Citroen, Renault, Hyundai gibi ülkemizde oldukça tutulan araçlar 2022 Eylül ayı fiyat listelerini açıkladı. Listeler incelendiğinde bir kaç model hariç diğer otomobillerin fiyatlarına zam yapıldığı görüldü. Yapılan bu fiyat artışlarının ardından neredeyse tüm sıfır otomobiller yüzde 80'lik ÖTV dilimine geçmiş oldu. Düşük ÖTV diliminde ise yalnızca iki araç kaldı.


Geri Dön