19 / 04 / 2024

Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her ay hangi verginin ödenmesi gerektiği açıklanıyor. Peki, Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?



Gayrimenkul sahiplerinin her sene, dönem dönem devlete ödemekle mükellef olduğu vergiler bulunuyor. Bu vergilerin başında emlak vergisi, çerve temizlik vergisi, satış ve kira gelir vergileri bulunuyor. 

 

Konusuna göre vergi mükellefi olan vatandaşların ödemelerini zamanında ve eksiksiz bir şekilde yapmaları gerekiyor.

 

Hangi ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiği Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. Peki, Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

 

Geçtiğimiz Kasım ayında emlak ve çevre temizlik vergisinin 2. taksitinin ödenmesi ile birlikte gayrimenkul vergi dönemleri de bitmiş oldu. Bu vergile için ilk taksitler ise Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenmişti.

 

Satış ve kira gelirlerinin vergisi ise Mart ve Temmuz aylarında ödendi. Dolayısı ile Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi bulunmuyor.

 

Yalnız 2017 yılı içerisinde emlak satın alan kimselerin yıl sonuna kadar emlak vergisi beyannamelerini vemeleri gerekiyor.

 

Taşınmazını yine 2017 yılı içinde satan ya da kiralayan kimselerin elde ettikleri gelir için vergi ödemeleri 2018 yılı içerisinde başlıyor.

 


Vergi takvimi Aralık 2017!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön