16 / 04 / 2024

Arap aktivistlerin Türkiye tercihinin sebebi ucuz konut!

Arap aktivistlerin Türkiye tercihinin sebebi ucuz konut!

Kuveytli Abdulhamid yaz tatilini Avrupa yerine Türkiye'de geçirmek istediğini dile getirerek, bunun sebepleri arasında, Müslüman bir ülke olması dolayısıyla yemek, giyim ve ibadet konusunda sıkıntı çekilmemesi, konut, yiyecek ve giyimin daha hesaplı olmasının yer aldığını söyledi.



Arap aktivistler, Türkiye turizmine destek için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da bir kampanya başlattı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Yaz tatilimiz Türkiye'de daha güzel" anlamında Arapça hashtag ile başlatılan kampanya ile yaz tatilinin Türkiye'de geçirilmesini teşvik etmeyi hedefliyor.

Kuveytli Abdulhamid el-Bilali, Twitter hesabında, Körfez ülkesi vatandaşlarının yaz tatilini Avrupa yerine Türkiye'de geçirmek istediğini dile getirerek, bunun sebepleri arasında, Müslüman bir ülke olması dolayısıyla yemek, giyim ve ibadet konusunda sıkıntı çekilmemesi, konut, yiyecek ve giyimin daha hesaplı olmasının yer aldığını belirtti.

Umman'dan Yusuf el-Harisi ise Türkiye'nin, ziyaret ettiği en güzel ülke olduğunu ve tarih, medeniyet açısında zenginliğini belirtirken, Kuveytli Abdulaziz el-Fadli, "Türkiye'yi ilk ziyaretimde kendimi Avrupa'daki ülkelerden birinde gibi hissettim. Duyduğum ezan sesi beni şaşkına çevirdi, güzelliği daha da arttı." dedi.

Türkiye'yi 10 defa ziyaret ettiğini belirten Katarlı Şeyha binti Ali de tabiat, doğal parklar, tarihi eserler, çarşılar, anıtlar gibi turizmin tüm etkenlerinin Türkiye'de bulunduğunu söyledi.


Geri Dön