23 / 04 / 2024

Arap turistler bu yıl Ramazan ayında İstanbul'u tercih etmedi!

Arap turistler bu yıl Ramazan ayında İstanbul'u tercih etmedi!

Arap turistler turistler Gezi Parkı olayları nedeniyle bu yıl ramazanda İstanbul'u tercih etmedi...




Otellerin doluluk oranı yüzde 40-50'lerde kaldı. Geçtiğimiz yıl istanbul'da ramazan kampanyası ile kente gelen turist sayısını 2011 'e göre yüzde 20 artıran turizmciler bu yıl hayal kırıklığına uğradı. WSJ Türkiye'nin haberine göre Gezi Parkı olaylarından korkan Arap turistleri ramazan bile istanbul'a getiremedi. Kent genelinde otellerin doluluk oranı yüzde 40-50'lere düştü. 



Turistik Otelciler işletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Taksim ve Talimhane bölgesinde doluluk oranının yüzde 25-30'larda kaldığını söyledi. Bayındır, "The Marmara ramazan için yüzde 98 doluluk hedefliyordu, yüzde 22-23'te kaldı, istanbul geneli içinde doluluk yüzde 40-50 seviyelerinde" dedi. 



Arap turistin ilgisinin istanbul'dan Rize ve Bolu gibi şehirlere kaydığının söylendiğini belirten Bayındır "Bolu'ya gitmek için bile istanbul'a inmesi lazım. Oysa onlar istanbul'a transfer için bile inmek istemiyorlar. O yüzden ilgili olsa da çok azaldı diye düşünüyorum, istanbulsuz Bolu, Kapadokya çok ilgi görmeyecektir" dedi. Öte yandan ramazan en çok muhafazakâr otellere yaradı. Türkiye'de sayıları 40'a yaklaşan muhafazakâr otellerde doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı. 


Habertürk Gazetesi


Geri Dön