18 / 04 / 2024

Arap turistler rotayı Kastamonu’ya çeviriyor!

Arap turistler rotayı Kastamonu’ya çeviriyor!

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, “Turizmini 12 aya çıkaracak, ülkemizdeki 3 vilayetten birisi, Kastamonu’dur” dedi.



Ülkemizin birçok bölgesini gördüğünü anlatan Vali Şehmus Günaydın, tarihi, kültürü, gastronomisi ve 4 mevsim doğanın sunduğu güzellikleriyle Kastamonu’nun, 12 ay turizm fırsatı sunduğunu açıkladı.

 

Arap turistler, rotayı Kastamonu’ya çevirecek

 

Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası tarafından 29- 30 Ağustos 2015 tarihlerinde ‘İksir Hasat Şenliği’ düzenlendi. Dadaylıların, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyelerinin, basın mensupların ve bloggerların katıldığı etkinlikte, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, bir konuşma gerçekleştirdi.

Oksijen deposu Kastamonu’nun %65’nin ormanla kaplı olduğunu ifade eden Vali Şehmus Günaydın, kentin her yaş grubuna birçok aktivite sunduğunu ve özellikle sporcuların oksijeni nedeniyle bölgeye yoğun talep gösterdiğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde 100’ün üzerindeki Arap acentasının kente geleceğini anlatan Şehmus Günaydın, şunları söyledi:

“Kastamonu, henüz keşfedilmeyen eşsiz bir hazinedir. Havalimanıyla birlikte kentimiz, yerli ve yabancı misafirlerimiz tarafından talep almaya başladı. Ilgaz Tüneli’nin önümüzdeki aylarda tamamlanıp açılmasıyla, Kastamonu-Ankara arasındaki mesafe daha da kısalacaktır ve Ankara’dan daha çok konuğumuzu ağırlayacağız. Bu arada, Ortadoğu pazarı kentimize büyük talep gösteriyor. Önümüzdeki günlerde 100’ün üzerindeki Arap acentası kentimize gelecektir. Arap turistlerin, ülkemizdeki rotalarından birisi Kastamonu olacaktır” diye konuştu.

 

Kastamonu transit yolcu geçişinde, Türkiye birincisi

 

Yerli seyahat acentalarının bölgeye yaptığı turlarda, Kastamonu’ya kısa bir zaman dilimi olarak uğradığını ve genellikle konaklamadığını kaydeden Vali Şehmus Günaydın, konuşmasına söyle devam etti:

“Kastamonu, transit yolcu geçişinde, Türkiye birincisi diyebilirim. Turlar, kentimize kısa bir zaman diliminde alışveriş için uğruyor. Ancak, 7 bin yıllık tarihi, eşsiz konakları, Pompeiopolis Antik Kenti, gastronomisi, mağaraları, şelaleleri, Ilgaz kayak merkezi, 12 kilometre uzunluğundaki sahili gibi birçok değeriyle, görülmesi gereken eşsiz bir kentiz. Bu noktada, daha fazla konaklama merkezine ihtiyaç bulunuyor. İşadamlarımızı, Kastamonu’da bir konak alıp, restore ettikten sonra, turizme kazandırmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.


AA


Geri Dön