28 / 03 / 2024

Araplar konut yatırımında Taksim'e yakın bölgeleri tercih ediyor!

Araplar konut yatırımında Taksim'e yakın bölgeleri tercih ediyor!

Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da gayrimenkul alırken Taksim'e olan mesafeye baktıkları bildirildi. Lüks konut tercihlerinde ise Boğaz manzarası önem kazanıyor.



Yabancıların İstanbul'dan aldığı konut sayısı, yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre yüzde 36 arttı. İstanbul bu rakamla geçen yılın birincisi Antalya'yı geçti. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yabancıların İstanbul'da ağırlıkla merkezi lokasyonları, rezidans projelerini ve markalı konut projelerini tercih ettiklerini söyledi. 


ÖNCELİK AVRUPA YAKASI'NDA 

Maya, Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da konut alımında genelde Avrupa Yakasına öncelik verdiğini belirterek, "Gayrimenkul tercihinde Taksim'e olan mesafe ve havaalanına olan uzaklık temel belirleyici unsurlar. Daha üst segmentteki alımlarda Boğaz manzarası, projenin segmentasyonu ve içinde barındırdığı olanaklar belirleyici unsurlar olabiliyor. İstanbul dışında da Sapanca, Bursa, Yalova ve Trabzon ilgi çeken bölgeler arasında" diye konuştu. 


DANİMARKALILAR KONUTTA 'ANTALYA' DEDİ 

Danimarka'da yüksek tirajlı Berlingske gazetesi, Danimarkalılar için en uygun yazlık konutun hangi ülkede olduğunu araştırdı. Araştırma sonucuna göre, yazlık konut almak için en uygun ülke Türkiye, kent olarak ise Danimarkalıların en çok tercih ettikleri tatil beldelerinden Antalya (Alanya) birinci sırada yer aldı. Gazete, 7 bin civarında Danimarkalı'nın Antalya'dan konut aldığını bildirdi. 


Vahdet Gazetesi


Geri Dön