26 / 04 / 2024

Arapların gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Arapların gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Dubai Cityscape Global 2013, Türk şirketlerini şaşırttı. 200 farklı ülkeden 25 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda özellikle Arap coğrafyasından blok halinde konut satın alma talebiyle karşılaşan şirketler, ön anlaşma ve ortaklık anlaşmalarına imza attı...





Ortadoğu'nun en önemli gayrimenkul fuarı olarak anılan Dubai Cityscape Global 2013, Türk şirketlerini şaşırttı. 200 farklı ülkeden 25 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda özellikle Arap coğrafyasından blok halinde konut satın alma talebiyle karşılaşan şirketler, ön anlaşma ve ortaklık anlaşmalarına imza attı. 36 gayrimenkul firmasıyla fuarda yer alan Türkiye'ye en büyük ilgi ise Dubai ve Katar'dan geldi. Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Körfez ülkeleri, Rusya ve Gürcistan'da yatırımları bulunan Katarlı iki yatırım grubuyla Türkiye'de ortak yatırım için görüştüklerini söyledi. Önde gelen firmalardan Dumankaya'nm Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dumankaya, İstanbul'a yatırım yapmak isteyen Kuveytli yatırımcılarla fuarda masaya oturduklarını söyledi. Yabancı yatırımcıların blok halinde gayrimenkul almak istediklerini vurgulayan Dumankaya, "İlk kez yurtdışında fuara katıldık ve iyi ilgi görüyoruz. Burada sıcak satış da yapıyoruz." diye konuştu. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, fuarda İstanbul Finans Merkezi'ni ilk kez üç boyutlu tanıttıklarını belirtti. İş GYO, 2014'ün ilk ayında tanıtımı yapılacak Kartal projesini de tanıttı. 

Bu projede 300 bin metrekare inşaat alanı olacak.Artaş, Keleşoğlu, Aydınlı ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul projesinin otel, alışveriş ve ofisten oluşan ikinci adası da Dubai'de tanıtıldı. 


Yurthaber Gazetesi 


Geri Dön