26 / 04 / 2024

Ruslar'ın gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Ruslar'ın gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Rus vatandaşlar gayrimenkul yatırımında Türkiye'de Antalya ve Bodrum'u tercih etmeye başladı. Ruslar Karadeniz sahillerindeki hızlı artış nedeniyle buradan konut almaya yöneldi. 



Ruslar Türkiye kıyılarında da konut satın alımlarını artırdı. Türkrus'ta yer alan habere göre;  Rusya'nın Karadeniz sahillerinde epidemi ile birlikte konut fiyatlarında yaşanan hızlı artış nedeniyle, buraların "yarı fiyatına" pek çok Rus vatandaşının Türkiye'de ev almayı tercih ettiği ifade edildi. 

Geçtiğimiz yıl 7 binden fazla Rusya vatandaşının Türkiye'de konut aldığı, bu yılın ilk çeyreğinde rakamın 938'i bulduğu bildirildi. Uzmanlar Türkiye'de gayrimenkul satın almanın Rusya sahillerine göre çok daha kazançlı olduğunu dile getirdi. 

Ruslar ın gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Resmi verilerine göre Ruslar, 2021'in ilk çeyreğinde başta İstanbul, İzmir, Antalya ve Bodrum olmak üzere Türkiye'de 938 gayrimenkul yatırımında bulundu. Turk.Estate'in aktardığı bilgilere göre, en aktif alım, 419 daire ile Mart ayında gerçekleşti.

 Ruslar ın gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Analistleri, pandeminin üçüncü dalgasının başlaması sebebiyle Rusya'nın Türkiye ile sınırlarını kapatacağına yönelik korkular nedeniyle Mart'ta yoğun satış olduğu görüşünü savundu. Türkiye İstatistik Kurumu'na göre, Ruslar Türkiye'de  İranlılar ve Iraklılardan sonra üçüncü büyük alıcı olarak kayıtlara geçti. 

Türkiye'den konut alan yabancılar kime güveniyor?


 


Geri Dön