25 / 04 / 2024

Arazi almanın püf noktaları!

Arazi almanın püf noktaları!

Arazi almanın püf noktalarını anlatan Remax Yeditepe Arazi Geliştirme Direktörü Mert Başaran, ''Devletin yapacağı projelerin etrafından küçük parayla büyük metrekarelik arsa alırsanız kazanma olanağınız çok yüksek'' dedi. 



Remax Yeditepe Arazi Geliştirme Direktörü Mert Başaran, gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Bloomberg HT'nin canlı yayınında merak edilenleri yanıtlayan Başaran, ''Gayrimenkul sektörünün içindeki en büyük problem, filizibilite tam yapılmadan karlı görünen birçok iş kolundaki iş adamların yatırım yapması ve bazı bölgelerde aşırı konut stokunun olması. Yatırımcılar da bu dönemde piyasa hızlandığı için bu sürece katıldı. Ancak zamanla faizlerin yükselmesi, kira amorti süresinin yükselmesi yatırımcıların balon oluştu diyerek uzaklaşmasına neden oldu. Son 3-4 yıldır yatırımcılar konuttan eskisi gibi para kazanamamaya başladı. Bu durumun genç yatırımcılarla düzelecektir'' diye konuştu.

Stokların 2 yılda eriyeceğini sözlerine ekleyen Başaran, bu durumun arazi yatırımlarının artmasına neden olduğunu söyledi.  Başaran, sözlerine şu şekilde devam etti: ''Beyaz yakalılar, maaşlı çalışan vatandaşlar alternatif arayışlara girmeye başladı. Biz de arazi geliştimeyi lokal müşterilere de sunmaya başladık'' dedi.

Gayrimenkul yatırımının dolardan daha çok kazandırdığını örneklerle anlatan Başaran, yatırım araçlarının getirilerini anlattı. Başaran, ''En çok kazandıran yatırım aracının arazi olmasına rağmen insanların buna giremem nedenleri hızla hareket etme isteğimizdir'' şeklinde konuştu.

Arazi almanın püf noktaları!

Arsa yatırımı için 5 yıl bekleyecek bir paranın olması gerektiğini söyleyen Başaran, arazi yatırımında 5 yılda 1'e 4 kazanıldığını söyledi. Başaran, Çanakkale, Bursa, Kocaeli gibi şehirlerde arsa yatırımının 10 yıllık süreç bazında İstanbul'a göre daha çok değerlendiğini kaydetti.

Yatırımcılara dikkat etmesi gereken noktaları anlatan Başaran, ''Yatırımcının bundan sonra devlet nerede projeler yapacak? Bu projelerin etrafından küçük parayla büyük metrekarelik arsa alırsanız kazanma olanağınız çok yüksek. Nüfus arttıkça bölgeye olan talep artacak ve gayrimenkulünüz değerlenir'' açıklamasında bulundu.


Geri Dön