25 / 04 / 2024

Arazi sahiplerine kötü haber!

Arazi sahiplerine kötü haber!

Arazi sahipleri bundan böyle, ikinci bir arazinin alımı ve satımında Tarım İl Müdürlüğü'nden izin alacak. 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren karar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından, bölge müdürlüklerine iletildi...



Arazi sahiplerine kötü haber!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı, tarım arazilerinin alım satımlarına ilişkin yeni kararı bölge müdürlüklerine yazılı olarak bildirdi.


5403 sayılı kanunda değişiklik yapan 6537 sayılı kanunun yürürlük tarihi olan 15 Mayıs 2014 tarihinden itibaren arazi sahipleri, ikinci bir arazinin alımı ve satımı için Tarım İl Müdürlüğü'nden izin almak zorunda. 


Yeni tarım arazisi kanunu ile arazilerin miras yoluyla bölünebilmesinin önü kapanırken, tarım arazileri toplulaştırma yapılabiliyor. Yeni sistemde tarım arazileri "Asgari tarımsal arazi büyüklüğü" ile "Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü" olarak iki yeni kriterle değerlendirilecek. Böylece tarım arazilerinin sınıflandırılmakta olup, devir, ifraz ve bölünmelerin önlenmesi hedefleniyor.


Karar ile ilgili yazı için tıklayın


Tarım arazilerinin satışları yeni yasayla nasıl olacak? İşte yayınlanan son genelge!


Arsa ve arazi arasındaki fark nedir?


Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön