28 / 03 / 2024

Arazi yatırımının karlılığı!

Arazi yatırımının karlılığı!

Bloomberght Ana Haber Ali Çagatay’ın programına konuk olan ve ev,faiz ,döviz,altın ve arazi yatırımlarının 5 ve 10 yıllık rakamlarını analiz eden Remax Yeditepe Arazi Geliştirme Direktörü Mert Başaran, sektör hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



Remax Yeditepe Arazi Geliştirme Direktörü Mert Başaran, gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Bloomberg HT'nin canlı yayınında merak edilenleri yanıtlayan Başaran, ''Gayrimenkul sektörünün içindeki en büyük problem, filizibilite tam yapılmadan inşaattaki karı gören birçok iş kolundaki iş adamlarının inşaata yatırım yapması ve bazı bölgelerde aşırı konut stokunun olması. Yatırımcılar da bu dönemde piyasa hızlandığı için bu sürece katıldı ve kazanç sağladı. Ancak zamanla faizlerin yükselmesi, kira amorti süresinin yükselmesi yatırımcıların balon oluştu diyerek uzaklaşmasına neden oldu. Son 3-4 yıldır yatırımcılar konuttan eskisi gibi para kazanamamaya başladı. Bu durumun zamanla genç nüfusun etkisi ile düzelecektir'' diye konuştu.

Arazi yatırımının karlılığı!

Stokların 2 yılda eriyeceğini sözlerine ekleyen Başaran, bu durumun arazi yatırımlarının artmasına neden olduğunu söyledi.  Başaran, sözlerine şu şekilde devam etti: ''Beyaz yakalılar, maaşlı çalışan vatandaşlar alternatif arayışlara girmeye başladı. Biz de remax7tepe olarak yaklaşık 10 yıldır key accaount müşterilerimize verdigimiz arazi geliştime danışmanlık hizmetini 20-200bin lira arası perakende müşterilere de sunmaya başladık'' dedi.

Arazi yatırımının karlılığı!

Gayrimenkul yatırımının dolardan daha çok kazandırdığını örneklerle anlatan Başaran, yatırım araçlarının getirilerini anlattı. Başaran, ''En çok kazandıran yatırım aracının arazi olmasına rağmen insanların buna girememe nedenleri uzun vade beklemeyi sevmemeleri'' şeklinde konuştu.

Arazi yatırımının karlılığı!

Arsa yatırımı için minimum 5 yıl tercihen 10 yıl bekleyecek bir paranın olması gerektiğini söyleyen Başaran, arazi yatırımında örneğin 5 yılda 1'e 4 kazanan bir bölgenin ikinci 5 yılda geometrik olarak katlanarak  1 e 16 lara kadar varabildigini anlattı. Başaran, Çanakkale, Bursa, Kocaeli gibi şehirlerde arsa yatırımının 10 yıllık süreç bazında İstanbul'a göre daha kat kat çok değerlendiğini kaydetti.

Arazi yatırımının karlılığı!

Yatırımcılara dikkat etmesi gereken noktaları anlatan Başaran, ''En önemli konu yatırımcının bundan sonra devlet nerede projeler yapacak? Bunu bilebilmek.Bu projelerin etrafından küçük parayla büyük metrekarelik arsa alırsanız sıradışı paralar kazanma olanağınız çok yüksek,bunu geçmiş verilerde görebiliyoruz.50bin kişinin yaşadığı bir köye devletin yatırımı ile 50bin kişi daha geldi mi  otomatik olarak nüfus arttıkça bölgeye olan talep artacak ve gayrimenkulünüz  sıradışı bir oranda değerlenecektir'' açıklamasında bulundu.

Bundan sonraki 10 yılda ciddi prim potansiyeli olan bölgeler olduğunu söyleyen Başaran konu ile ilgili bilgi almak isteyenleri 0553 124 49 21 nolu telefondan randevu alarak ofislerini ziyaret etmelerini tavsiye etti. Programın tamamını ise aşağıdaki you tube kanalından seyredebilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/B16LD6yHmLQ/?igshid=15knz5d6j1ixk


Geri Dön