19 / 04 / 2024

Arçelik 413 buluşçu mühendise ödül verdi!

Arçelik 413 buluşçu mühendise ödül verdi!

Arçelik AŞ'nin bu yıl 17'ncisini düzenlediği Buluş Günü, Arçelik Çayırova Kampüsü Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Teknoloji üretme ve yenilikçi ürünler geliştirme konusunda önemli başarılara imza atan 413 buluşçu mühendise ödül verildi.



Arçelik'in açıklamasına göre, şirket, Çayırova Kampüsü'nde düzenlediği 17. Buluş Günü’nde 413 başarılı mühendisini ödüllendirdi. Türkiye'den yurt dışına yapılan uluslararası patent başvurularının üçte birinden fazlasını gerçekleştiren Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün, en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketler listesinde altı yıldır ilk 200 şirket içinde bulunan Arçelik, teknoloji üretme ve yenilikçi ürünler geliştirme konusunda çalışanlarını ödüllendirerek yeni başarılara imza atmalarına olanak sağlıyor.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, 1991 yılında Arçelik Ar-Ge ekibinin kurulmasıyla kendi teknolojisine hakim bir şirket haline dönüştüklerini ve o tarihten itibaren Arçelik’in uluslararası rekabetçilikte ön saflarda yer aldığını vurguladı.


Ebiçlioğlu, şunları kaydetti:


"Uluslararası büyümemizde, uluslararası rekabetimizde ürün gamımızdaki ilkleri ve enleri şirketimizin hepsi birbirinden değerli mühendisleri geliştiriyor. Bu da bizleri büyük başarılara götürmeye devam ediyor. 2009 yılında 6,6 milyar TL olan ciromuz bugün 12,5 milyar TL’ye ulaşmış durumda. 2 katı bir büyümeden bahsediyoruz. Türkiye'nin, patent şampiyonu şirketimizin Ar-ge ve inovasyon alanındaki başarılı çalışmalarıyla da bu noktaya geldiğinin bilincindeyiz.


Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu ise Arçelik'in gelecek dönemde çok önemli hedefleri olduğunu belirterek, "Bu hedefleri gerçekleştirebilmenin tek yolu ürünlerde farklılık oluşturmak. Tamamen yenilikçi, tüketicinin hayatında fark oluşturan özellikleri ürünlerimize katıyoruz. Bunun için Ar-Ge birimimizin ve mühendislerimizin çalışmalarının öneminin farkındayız. Biz Ar-Ge’ye çok ciddi kaynak ayırıyoruz. Önümüzdeki dönemde, tüm bu süreçlerimizde gerekli olacak transformasyon ve dijital dönüşüme odaklanacağız. Coğrafi olarak da gittikçe genişliyoruz. Yeni Ar-ge ofisleri açmaya ve bu alandaki yatırımlarımızı artırmaya hızla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.



AA


Geri Dön