20 / 04 / 2024

Arçelik marka alarak büyüyecek!

Arçelik marka alarak büyüyecek!

IFA'ya çıkarma yapan Arçelik'in Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, "Arçelik bünyesindeki 10 markayla dünyanın pek çok bölgesinde önemli pazar payları elde ettik. Bundan sonra hedefimiz stratejik ortaklıklar ve satın alma yoluyla büyümek" dedi.




Arçelik, Beko ve Grundig markalarıyla Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği ve ev aletleri fuarı IFA'ya damga vurdu. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, "Arçelik bünyesindeki 10 markayla dünyanın pek çok bölgesinde önemli pazar payları elde ettik. Bundan sonra hedefimiz stratejik ortaklıklar ve satın alma yoluyla büyümek" dedi. 


HEDEF BÖLGE ASYA 

Global bir şirket olma vizyonuyla çalıştıklarını söyleyen Çakıroğlu, Güney Afrika'da Defy markasını satın alarak yüzde 40'a yakın pazar payına ulaştıklarını belirtti. Çakıroğlu, Ortadoğu ülkelerinde de büyük pazar payına ulaştıklarını kaydederek şöyle konuştu: "Son dönemde Güneydoğu Asya pazarlarını yakın takibe aldık. Hindistan, Endonezya ve Vietnam üzerinde çalışıyoruz. Avustralya'da pazarlama şirketi kurduk. Üretimimizin yüzde 60'ını ihraç ediyoruz." 


CEP'E YEŞİL IŞIK YOK 

Cep telefonu üretimine sıcak bakmadıklarını ifade eden Çakıroğlu, "Bu farklı bir uzmanlık alanı" dedi. Geçen yıl yüzde 25 büyüdüklerini söyleyen Çakıroğlu, bu yıl aynı rakamların yakalanmasının zor olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Beko beyaz eşyada Avrupa'nın 3'üncü büyüğü. Türkiye'nin dahil olduğu Avrupa pazarında 5 yıldır üst üste pazar payımızı artırıyoruz. Pazar payını satın almak için fiyat düşüşü yerine katma değeri yükseltiyoruz." 


PATENT ŞAMPİYONU 

Arçelik , dünya patent liginin ilk 500'ünde yer alıyor. Stratejilerinin inovasyona dayalı olduğunu söyleyen Çakıroğlu, "Daha önce benzeri olmayan ürünler geliştiriyoruz. Arçelik en fazla istihdam yaratan sanayi şirketi" dedi.


GRUNDIG BEYAZ EŞYAYA GİRDİ

Arçelik 2008'de satın aldığı Grundig'le Avrupa'da atağa geçti. Son olarak Grundig'in marka gücünü kullanarak beyaz eşya ürünlerini de pazara sunduklarını söyleyen Çakıroğlu, "Bu, üst segmenti hedefleyen premium markamız olacak" dedi.


Sabah


Geri Dön