25 / 04 / 2024

Levent Çakıroğlu: Arçelik, önüne büyük hedefler koydu

Levent Çakıroğlu: Arçelik, önüne büyük hedefler koydu

Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Arçelik'in şirket satın alma planıyla ilgili olarak, "Arçelik, önüne çok büyük hedefler koydu. Uygun aday firmalar karşımıza çıktığı taktirde bunları da değerlendirmeye devam edeceğiz" dedi.




ARÇELİK Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, dünyadaki kriz ortamında şirket değerleri düşerken, Arçelik'in şirket satın alıp almama düşüncesiyle ilgili olarak, "Arçelik önüne çok büyük hedefler koydu. Uygun aday firmalar karşımıza çıktığı taktirde bunları da değerlendirmeye devam edeceğiz. Şu anda somut bir durum söz konusu değil" değerlendirmesini yaptı.


Levent Çakıroğlu kimdir?


MÜSİAD'ın düzenlediği toplantıda konuşan Çakıroğlu, Arçelik'in yurtdışı yatırımlarına değindi. Çakıroğlu, "Türkiye dışında yaptığımız fabrika yatırımları ile bugün konsolide gelirimizin yüzde 50'sini uluslararası satışlarımızla sağlıyoruz. Romanya Rusya ve Çin'de ve Türkiye'deki 8 fabrikamız ile üretim yapıyoruz" bilgisini verdi. 2008 yılında 6.7 milyar lira ciro elde ettiklerini söyleyen Çakıroğlu, bunun yarısının uluslararası operasyonlardan sağlandığını belirtti. Türkiye dışında 32 satış ve pazarlama şirketinde, 100'den fazla pazarda, kendi markaları ürünlerini sattıklarını belirten Çakıroğlu, çevre pazarların çok önemli büyüme fırsatları sunduğunu, Arçelik'in, Batı Avrupa pazarlarında da büyümesini sürdürdüğünü söyledi. Çakıroğlu, "İngiltere pazarında geçtiğimiz 7 ayda satılan ürün adedi itibari ile Arçelik Grubu ikinci sırada yer alıyoruz. Buzdolabında İngiltere'nin pazar lideriyiz" diye konuştu.

ÖTV indirimi olumlu hava estirdi

KRİZLE birlikte Ocak-Şubat aylarının, sektör açısından ciddi daralmanın yaşandığı bir dönem olduğunu anlatan Levent Çakıroğlu, hükümetin aldığı ÖTV kararının olumlu bir hava estirdiğini vurguladı. Çakıroğlu, "Tüketici güveni olumlu etkilendi. 7 aya baktığımızda, pazarın küçülmesi yüzde 7'lere kadar geriledi. Üretimde, bu yıl yüzde 8'lere kadar küçülme söz konusu. İhracattaki daralma ise yüzde 1-1.5 seviyesinde kaldı" dedi. 
Vatan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

ARÇELİK'in gözü satın alabileceği şirketlerde

Arçelik'in hedeflerini büyüttüğünü söyleyen Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, "Uygun şartlar oluştuğu taktirde, uygun aday firmalar karşımıza çıktığı taktirde şirket satın alabiliriz. Şu an için somut bir durum söz konusu değil" dedi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Çakıroğlu, 2008 yılının son aylarında dünya beyaz eşya pazarında çok hızlı ve derin küçülme yaşanmaya başladığını hatırlatarak, "Yüzde 30'lara varan küçülmeden sonra hükümetin aldığı ÖTV kararıyla pazarda olumlu bir hava esti. 7 aylık döneme baktığımızda bu yılın küçülmesi yüzde 7'ler seviyesine kadar geriledi" diye konuştu.

TÜKETİCİNİN MORALİ DÜZELDİ
ÖTV indiriminin devamı konusunda ise, indirimin özellikle 2. çeyrekte tüketici moralini çok önemli etkilediğini ve iki aydaki yüzde 30 gerilemenin bir ölçüde telafi edilmesini sağladığını anlatan Çakıroğlu, "Bu dönemde tüketimi artıracak tüm çalışmalar faydalı oldu. Kendi sektörümüz itibariyle baktığımızda olabilecek en önemli teşvik, enerji verimliliği yüksek ürünlerin satışının, kullanımının teşvik edilmesi olacaktır" dedi. İftara MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve MÜSİAD Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektör Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın da katıldı.

Başarımızın iki sırrı var
Türkiye'de 8 fabrikalarının bulunduğunu söyleyen Çakıroğlu, "Buna ilave olarak Romanya, Rusya ve Çin'deki fabrikamızla da 11 fabrikayı yönetiyoruz. Arçelik'in Türkiye'deki başarılarının arkasında iki faktör daha var; çok kıymetli bayi ağına ve servis yapısına sahibiz" dedi. Arçelik'in 2008 yılında 6.7 milyar lira ciro elde ettiğini bildiren Çakıroğlu, bunun yarısını uluslararası operasyonlar ile sağladıklarını söyledi. Batı Avrupa pazarlarında da büyümelerini sürdürdüklerini söyleyen Çakıroğlu, İngiltere pazarında geçtiğimiz 7 ayda satılan ürün adedi bakımından Arçelik Grubunun ikinci sırada yer aldığını belirtti. Çakıroğlu, ayrıca geçtiğimiz 3 yılda Türkiye'de üretilen patentlerin yüzde 10'unun Arçelik'e ait olduğunu belirtti.
Uğur KÜÇÜK/Türkiye


Geri Dön