29 / 03 / 2024

Arçelik’ten satın alma hamlesi! Dev şirket bünyelerine katılıyor

Arçelik’ten satın alma hamlesi! Dev şirket bünyelerine katılıyor

Arçelik, Indesit International JSC ve Whirlpool RUS LLC hisselerinin hepsinin alımı için Whirlpool EMEA S.p.A. ile hisse satın alma sözleşmesi imzalandığı açıkladı.



Satın alım bedelinde üst sınır yaklaşık 220 milyon euro
İşlemin tamamlanmasının, sözleşmede yer alan yasal izinlerin alınması ile süren incelemelerde negatif etkisi olabilecek bir konunun gündeme gelmemesi dahil kapanış koşullarına bağlı olduğu aktarılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Kapanış günü itibarıyla Arçelik, Indesit JSC ve Whirlpool LLC şirketlerinin paylarının hepsine doğrudan, bunların yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı olan Whirlpool Kazakhstan LLP paylarına ise dolaylı olarak verilecek. Satın alıma dahil olan şirketlerin Lipetsk’de soğutucuyla çamaşır makinesi üretimi yapılan toplamda 2,8 milyon kapasiteli üretim tesisleri ve yaklaşık 2 bin 500 çalışanı mevcut. Satın alım bedeli, kapanış bilançosundaki maddi duran varlıklar, net işletme sermayesi gibi büyüklüklere dayalı olarak belirlenen üst sınırı aşmayacak olup şirketlerin mevcut finansal verileri esas alındığında ilgili üst sınır yaklaşık 220 milyon euro olarak tahmin ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön