25 / 04 / 2024

Arçelik’ten satın alma hamlesi! Dev şirket bünyelerine katılıyor

Arçelik’ten satın alma hamlesi! Dev şirket bünyelerine katılıyor

Arçelik, Indesit International JSC ve Whirlpool RUS LLC hisselerinin hepsinin alımı için Whirlpool EMEA S.p.A. ile hisse satın alma sözleşmesi imzalandığı açıkladı.



Satın alım bedeli, kapanışın devamında on yıl süreyle yıllık olarak hesaplanacak. Yıllık ödemeye esas tutarlar performansa bağlı olarak ve belirli yükümlülüklerin düşülmesiyle hesaplanacak, yasal izinler ile onaylara bağlı olmak üzere dağıtılabilir kaynakların bulunması ve yasal engellerin bulunmaması gibi koşullara tabi olarak tahakkuk ederek ödenecek. 10’uncu yıl itibarıyla hesaplanan fakat henüz koşulların sağlanamaması nedeniyle tahakkuk etmemiş hisse alım bedeli, bu tutarla sınırlı olmak üzere ilave 5 yıl sürede koşulların oluşması halinde tahakkuk ederek ödenecek.”

Duyuruda , devralınan şirketler ile birlikte transfer olacak “Stinol” markasına ek olarak, “Indesit” ve “Hotpoint” grubu markalarının da devralınan şirketler tarafından Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbeycan, Kazakistan, Belarus ve Moğolistan’da kullanılacağı, ilgili sözleşmelerin kapanışta imzalanmasının öngörüldüğü belirtildi.

https://emlakkulisi.com.tr/isabetli-tahminleriyle-taninan-islam-memisten-1000-liranin-altina-dusen-altinla-ilgili-yeni-aciklama/711474


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön