26 / 04 / 2024

satış

satış

Merkez Bankası verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) ağustosta yıllık yüzde 184,6 oranında arttı. 100 metrekare bir evin ülke genelindeki ortalama fiyatı ağustos itibarıyla 1,5 milyon TL'yi aştı.

Perakendeciler karamsar, işler azalıyor, fiyatlar artıyor!

TEPAV'ın açıkladığı perakende güven endeksi araştırmasına katılan perakendeciler işlerin kötüleştiğini belirtti. Fiyatlarda artış bekleyenlerin oranı artarken istihdamda artış bekleyenlerin oranı ise azaldı.

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

Merkez Bankası arka kapıdan 118 milyar dolar sattı

Döviz kurundaki artışı frenlemek için arka kapıdan yapılan döviz satışlarının bilançosu da ortaya çıktı. HSBC Başekonomistlerinden İbrahim Aksoy, Merkez Bankası'nın arka kapı yöntemiyle son 10 ayda 118 milyar dolarlık döviz sattığını iddia etti. 

Türkiye'nin otomobili TOGG'un fiyatı belli oldu!

29 Ekim'de açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı Türkiye'nin otomobili TOGG'un Gemlik fabrikasında tüm hazırlıklar tamamlandı. En çok merak edilen konuların başında TOGG'un ilk etapta kaç adet ve kaç liradan satışa sunulacağı geliyor.

Tapuda 65 yaş üstü satış yapabilir mi?

Tapuda satış yapabilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır. O şartlar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Merak edilen noktalardan biri de tapuda 65 yaş üstü satış yapıp yapamadığı hususudur. İşte o detaylar!

En çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut alıyor?

Geçtiğimiz Ağustos ayında yabancı vatandaşlara yapılan konut satışları göre %10,1 azalarak 5 bin 273 oldu. Uyruklara göre en çok konut satışı yapılan ülke Rusya oldu. İşte haberin devamı…

Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı: İkinci el otomobilde alışılmışın dışındaki yüksek fiyat ortamı bitiyor…

İkinci el piyasasının yavaş yavaş sona erdiğini söyleyen söyleyen Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, sektör hakkında genel değerlendirmelerde bulundu. İşte haberin devamı....

İstanbul'da ev fiyatlarında son durum!  İlçe ilçe rakamlar belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayında haziran ayı konut fiyat endeksini ilan etti. Buna göre Türkiye genelinde yıllık konut fiyat artışı yüzde 160.6 iken yeni konut fiyat artışı ise yüzde 164.8 oldu. İşte haberin detayları..

Otomobil ve hafif ticari araç alıcılarının Ağustos ayı favorileri belli oldu!

2022 Ağustos ayında en çok satan otomotiv markaları belli oldu. Otomobil ve hafif ticari araç sahiplerinin tercihleri Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ‘nın yayınladığı raporda ayrıntılı bir şekilde açıklandı. İşte haberin devamı….

Sıfır beyaz eşya almak temmuz ayında yalan oldu!

Beyaz eşyada artan fiyatlar, ikinci ele olan talebi arttırdı. Satışın olmamasından şikayetçi olan beyaz eşya satıcıları “Evlenecek çiftler geliyor ama genelde bir şey almadan geri dönüyorlar” diyerek dertleniyor.Vatandaş ise, çözümü temiz ikinci el ürün almakta buldu. İşte haberin devamı...

Satışlar yüzde 300 arttı, yabancı alıyor yerliler bakıyor

BMD Başkanı Sinan Öncel, harcama kapasitesi yüksek gelir grubu sayesinde sektörde ciroların yüzde 300 arttığını ancak turistin olmadığı iç bölgelerde daralma yaşandığını söyledi. Öncel yerli müşterinin alışveriş alışkanlıklarındaki değişime dikkat çekti.

İkinci el konut satışları 26 ayın en düşük seviyesinde! Böylesi görülmedi

Ülkede konut fiyatlarının yükselişinin devam etmesi ile birlikte artan faiz oranlarının konut talebini azaltması ile ikinci el konut satışları temmuzda aylık % 5, 9'luk düşüş gösterdi.

Kira ve konut fiyatları ile ilgili hükümetten flaş hamle! Kira fiyatları düşecek

Konut satış fiyatlarında rekor yükselişler ve kiralarda hız kesmeyen zamlara karşı ‘ofis’ adımı geliyor. İskanını almış veya inşa aşamasındaki ofis kullanımlı alanların % 80’i 1 Temmuz 2023’e kadar konuta dönüştürülebilecek. İşte detaylar…

103 bin TL'ye evi satışa çıkardılar! Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank! Bakmayan çok şey kaybeder

Kamu bankaları tarafından uygun fiyata daireler satışa çıkarılıyor. Bu bankalar tarafından satışa çıkarılan dairelere ilgi de arttı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Aliağa`da satılık arsa

İzmir Defterdarlığı Aliağa Mal müdürlüğü Çakmakla Kendirci Köyü'nde bulunan 2 adet arsayı açık teklif usulü ile satışa çıkardı.

Karatay`da satılık arsa

Konya Karatay Belediye Başkanlığı Tatlıcak Mahallesi 2 parselde kayıtlı 17 bin 498 metre karelik gayrimenkulü kapalı teklif usulü ile satışa çıkardı.

Gökçeada cezaevi satılacak

Çanakkale Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Gökçeada ilçesi, Dereköy, Malaki yöresinde 4 parselde kayıtlı 200 bin 300 metre kare yüzölçümlü, kargir cezaevi binaları ve tarlanın 55 bin metre karelik kısmı ve üzerinde bulunan 6 adet binayı satışa çıkardı.

Hurriyetemlak.com satılık konut portföyü şimdi garantimortgage.com`da!

Hurriyetemlak.com ve Mortgage uzmanı Garanti, satılık ev arayanlar için yeni ve farklı bir hizmet başlattı.

Milli Emlak`tan satılık 10 arsa

İstanbul, Ankara, İzmir ve İzmit'te Milli Emlak Müdürlüklerinin satışa çıkardığı son 10 arsa!

Büyükçekmece`de inşa edilecek Milpark`ın satışları başlıyor

Milpa A.Ş, İstanbul Büyükçekmece'deki Milpark Konut Projesinin satış ve pazarlamasına bu ay itibarıyle başlayacak.

Milli Emlak`tan satılık 9 arsa

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Balıkesir'de Milli Emlak Müdürlüklerinin satışa çıkardığı son 9 arsa!

7 ay bekleyen taksitler ilgi gördü, Starland`da satışlar hızlandı

Ali Ağaoğlu, My World'ün Starland etabında başlattıkları kampanya ile birlikte satış ofislerinde haftasonu kuyruk oluştuğunu söyledi.

`Tutsat` tutmadı yap-satçılar rölantide

Yap-sat yöntemiyle konut üreten müteahhitler, faizler yeterince inmediği için tutsattan umduğunu bulamayıp bekleme dönemine girerken, TOKİ'nin kendilerine rakip olmalarından yakınmaya başladı.

Eltes Güneşi Evleri`nde de 2. el satış RE/MAX ABC`de

8 yıldır Ağaoğlu'nun teslim ettiği tüm projelerde site içinde ofis açarak hizmet veren RE/MAX ABC Ofisi, Türkiye'nin önemli gayrimenkul projelerinin ikinci el satış ofisi olarak, sektörde yeni bir dönem başlattı.

İzmir Çandarlı‘da satılık arsa

Dikili Çandarlı Belediye Başkanlığı beldede bulunan 11 arsayı satışa çıkardı.

25 milyar dolarlık 2B satışı için düğmeye basılıyor

Hükümet, orman niteliğini yitirmiş arazilerin satışına ilişkin 2B düzenlemesini önümüzdeki yıl başında yapılacak yerel seçimlere yetiştirmek istiyor.

Hastaneyi açtı yalıyı satıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen cumartesi günü açılan Etiler'deki Dünya Göz Hastanesi'nin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Rumelihisarı'ndaki yalısını satışa çıkardı. Kapıcıoğlu'nun 2007'de 7 milyon dolara satın aldığı belirtilen yalı için ne kadar

satış Haberi

satış

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Ağustos 2022 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini açıkladı.

Buna göre, KFE Ağustos ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 184,6 oranında arttı.

Konut fiyatları Temmuz ayında ise aylık bazda yüzde 8, yıllık bazda ise yüzde 173,8, yükselmişti.

Böylece, konut fiyatlarında yeni rekor seviyeye ulaşılmış oldu.

EN ÇOK ANTALYA’DA ARTTI

En yüksek yıllık değişim yüzde 231,3 ile Antalya, Burdur, Isparta’da görüldü. Bunu yüzde 210,8 ile İstanbul izledi.

En yüksek yıllık değişim gösteren diğer iller ise yüzde 196,4 ile Adana ve Mersin oldu.

Türkiye’de bir konutun metrekare başı fiyatı ağustosta 15 bin 76 TL’ye yükseldi.

Böylece 100 metrekare bir evin ülke genelindeki ortalama fiyatı 1,5 milyon TL’yi aştı.

Türkiye’de bir konutun metrekare başı fiyatı temmuzda ise 13 bin 936 TL idi. Böylece...