18 / 04 / 2024

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.



Evveliyatı 244 yıl öncesine dayanan Beylerbeyi Hamamı, bir kez daha satışa çıkarıldı. 19 hissedar bununan ve ikinci derecede tarihi eser niteliğine sahip yapı için 48 milyon lira isteniyor.

Demirören Haber Ajansı'nın haberine göre Yapım tarihi olan 1778 yılında I. Abdülhamid Han tarafından Rabia Sultan adına yaptırılan Beylerbeyi Hamamı, ortaklar tarafından 48 milyon liraya satışa çıkarıldı.

Bir dönem ünlülerin ve iş dünyasının uğrak yeri olan tarihi hamam, 4 yıkanma, 14 giyinme odasıyla birlikte 698 metrekare net alana sahip. Restorasyon projesi 6 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylanan tarihi hamam, ikinci derece tarihi eser statüsüne sahip.  Tarihi Beylerbeyi Hamamı'nın Müzeyyen Senar, Seyfi Dursunoğlu, Ekrem Bora, Bedia Akartürk, Esmeray gibi ünlü sanatçıları da ağırladığı biliniyor.


Geri Dön