19 / 04 / 2024

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.



Hamamın 19 hisse sahibinden biri olan Yüksel Bal, satış süreciyle ilgili DHA'ya bilgi verdi. Hamamın dedesi tarafından 1964 yılında satın alındığını belirten Bal, dedesi, babası ve amcası tarafından 2012 yılına kadar işletilen hamamı kendisinin de 5-6 yıl işlettiğini söyledi. Daha sonra işler azalınca hamamı kapatma kararı aldıklarını belirten Bal, hamam kültürünün tamamen bittiğini ve hamamda çalışacak eleman bulmanın da mümkün olmadığını ifade etti. Bal sözlerini şöyle sürdürdü:  "Biz 70'li yıllarda haftada 1-2 defa hamama giriyorduk. Son yıllarda biz bile kullanmadık çünkü, evimizde banyo var, her şey var. O da zaten hamamların sonunu getirdi. Hamam kültürü bitti. Çalıştıracak eleman da kalmadı. Keseci, tellak diyoruz, artık onlar da yok."

Bal tarihi Beylerbeyi Hamamı'nın tüm bölümlerinin neredeyse yüzde 100 orijinal olduğunu belirterek, camlarının Fransa'dan gelen renkli camlar olduğunu, ahşaplarının ve mermerlerinin orijinal olduğunu ifade etti. Bal duvarlardaki seramiklerin değiştiğini ve hamamın çelik konstrüksiyon ile güçlendirildiğini belirterek, "Hiçbir zaman çökmez, yıkılmaz" şeklinde konuştu.

236 yıllık Beylerbeyi Hamamı 11.3 milyona satışa çıkarıldı!

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin TL’ye kiralandı! 'Yalı Çapkını' dizisi tarihi yalıda çekilecek!

Beylerbeyi Arsa Ve Proje Geliştirme Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!


Geri Dön