18 / 04 / 2024

Perakendeciler karamsar, işler azalıyor, fiyatlar artıyor!

Perakendeciler karamsar, işler azalıyor, fiyatlar artıyor!

TEPAV'ın açıkladığı perakende güven endeksi araştırmasına katılan perakendeciler işlerin kötüleştiğini belirtti. Fiyatlarda artış bekleyenlerin oranı artarken istihdamda artış bekleyenlerin oranı ise azaldı.



Türkiye Ekonomi Politikalarını Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından hazırlanan perakende güven endeksi (TEPE) Eylül verileri açıklandı. Açıklanan TEPE endeksine göre Eylül ayında işlerin durumu Ağustos ayına göre 10,9, bir önceki yılın Eylül ayına göre ise yüzde 32,1 oranında geriledi. Araştırmaya katılanların yarısı geçen yılın aynı dönemine göre işlerin kötüleştiğini belirtirken gelecek üç ayda satış fiyatlarında artış bekleyen perakendecilerin oranı arttı. Perakende sektöründe istihdamın artacağı beklentisinin ise düştüğü gözlendi.

Perakende güven endeksi Eylül 2022’de bir önceki aya göre 0,9 puan, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 1,5 puan artış kaydederek, -5,5 puan değerini aldı. Ocak 2021’den bu yana en yüksek değerini alan perakende güven endeksi negatif seyrini korudu.

Hazırlanan raporda, işlerin durumuna ilişkin değerlendirmelerin kötüleştiği görülürken, işlerin geçen yılın aynı dönemine göre durumuna yönelik değerlendirmeler, Eylül 2022’de -42,4 puan değerini aldığı, Ağustos 2022’ye göre ise 10,9 puan, Eylül 2021’e göre 32,1 puan azaldığı ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön