25 / 04 / 2024

Argaeus Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!


Argaeus Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Mirac Bal ve Ogün Köprülü ortaklığında kuruldu.



Argaeus Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Mirac Bal ve Ogün Köprülü ortaklığında kuruldu.

Argaeus Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi konusu:
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır, 1. Otel, motel, hostel, kamping, pansiyon, tatil köyü, dinlenme evleri, termal istasyonları, restoran, kafeterya ve gece kulübü gibi konaklama, dinlenme, eğlenme, yiyecek ve içecek yerlerinin kurulması, inşaa edilmesi, alımı, satımı, kiralanması ve işletilmesi; 2. Kış ve kaplıca turizmine, dağ ve doğa sporlarına, yönelik faaliyetler gerçekleştirilmesi ve bu faaliyetlere yönelik tesislerin kurulması, inşaa edilmesi, alımı, satımı, kiralanması ve işletilmesi; 3. Turistik amaçlı her türlü kara, deniz, hava ulaşım araçları ile eğlence ve sportif amaçlı araçların satın alınması, kiralanması, kullanılması ve işletilmesi; 4. Seyahat acenteliği ve bu kapsamda Türkiye içinde ve dışında yerli ve yabancı uyruklu turistlere gezi, ulaştırma, konaklama, spor, eğlence ve bilgi edinme olanaklarının sağlanması; 5. Turistik amaçlı olsun veya olmasın, her türlü taşınır ve taşınmaz malların yerli ve yabancı uyruklu üçüncü kişilere kiralanması, yerli ve yabancı uyruklu üçüncü kişilerin mal alım-satımı işlerinde aracılık yapılması; 6. Her türlü gıda maddesi, alkollü ve alkolsüz içecek maddelerinin pazarlaması, alımı-satımı, ithal ve ihraç edilmesi Şirket amacına ulaşmak için aşağıdaki iş ve işlemleri de yapabilir veya yaptırabilir: 1. Konusu ile ilgili iş ve işlemleri doğrudan ve dolayısıyla ilgilendiren taahhüt işleri yapımı, bu konularda yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle iş birliği; 2. Taşınır ve taşınmaz mal iktisabı, mülkiyeti altındaki taşınır ve taşınmaz malların ivazlı ve ivazsız yollarla elden çıkarılması ve başkalarına devri, 3. Kendi faaliyet konusu ile uğraşan yerli ve yabancı, gerçek ve tüzel kişilerle yeni ortaklıklar kurulması, bunlarla birleşme veya bunları satınalma; 4. Uğraşı konusuna giren ürünlerin depolanması, taşınması ve dağıtımı için gerekli her türlü tesisat, teçhizat, araç, arazi ve binayı satınalma, satma, kiralama veya kiraya verme; 5. Konusu ile ilgili çalışmaları için gerekli ve faydalı know-how, patent, izin, ruhsat, lisans, imtiyaz, marka ve benzerleri gibi hakların üretimi, alınması, kazanılması veya bu tür hakların üçüncü kişilere kısmen veya tamamen kiralanması, devredilmesi veya devralınması; 6. Kurulacak tesisler için gerekli iç ve dış kredilerin iç ve dış finansman kurumlarından sağlanması; Şirket yukarıda belirtilenler dışında amaç ve konusu ile ilgili ve verimli olacağına kani olunan işlere de Yönetim Kurulunun önerisi ve Genel Kurulun kararı ile girişebilir.


Geri Dön