19 / 04 / 2024

Argos in Cappadocia Gayrimenkul Geliştirme Ödülü'nün sahibi oldu!

Argos in Cappadocia Gayrimenkul Geliştirme Ödülü'nün sahibi oldu!

Argos in Cappadocia projesi, Ağa Han ödüllü Turgut Canseverin danışmanlığında Kapadokya bölgesinde çok sayıda gayrimenkul geliştirme, konut restorasyonu, çevre koruma ve sosyokültürel mekan projeleri üzerinde çalışan Argos Yapı'nın eseri...



Gayrimenkul Geliştirme ödülünün sahibi Argos in Cappadocia oldu.
 
6 kategori arasında yer alan otel kategorisinde verilen Gayrimenkul Geliştirme ödülünün sahibi  Argos in Cappadocia oldu. 15 yıllık bir restorasyon öyküsüne sahip Argos in Cappadocia projesi, Ağa Han ödüllü Turgut Canseverin danışmanlığında Kapadokya bölgesinde çok sayıda gayrimenkul geliştirme, konut restorasyonu, çevre koruma ve sosyokültürel mekan projeleri üzerinde çalışan Argos Yapı tarafından hayata geçirildi.


 
Özel konumu, yamaca kademeler halinde yayılan konakları, yaşam alanlarını birbirine bağlayan benzersiz peyzajı, otantik yerleşime olan estetik sadakati, incelikli iç dekorasyonu ve üstün hizmet kalitesiyle, bölgede fark yaratan Argos in Cappadocia, çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir kentsel dönüşüm projesi olarak  Kapadokyanın gelişiminde önemli bir model oluşturuyor.

 
 
Uçhisar yerleşimi özelinde bölgenin terk edilmiş ve büyük ölçüde yıkılıp harap olmuş 40 civarında evin, uzun uğraşlarla restore edildiği otelde, geleneksel motifler günümüzün mimari dili ile ahenkli bir şekilde bir araya getiriliyor. Sadece bir turizm mekanı olarak restore edilmeyen otel, aynı zamanda sosyo-kültürel bir mekan olarak da kullanılıyor.

İkibin yıllık bir manastır yerleşkesi olan ve Bezirhane ismiyle hizmet veren çok amaçlı salon, 3 yıllık titiz ve uzun süren çalışmalarla günümüze taşınıyor. 1997den bu yana süregelen restorasyon sürecinde duyulan ihtiyaç ve elde edilen birikimler yetenekli taş, demir ve marangoz ustaları yetiştirilmesinde de aracı oldu.

Argos Yapının en önemli projelerinden olan Argos in Cappadocia kısa sürede yurt dışında tek Türk oteli olarak çok fazla ödülün de sahibi oldu. 2010 yılında Conde Nast tarafından Dünyanın En Çevreci 4 projesinden biri ve 2011 yılında da Dünyanın En Romantik 4 otelinden biri olarak seçildi. Travel+Leisure Dergisi tarafından 2010 yılında açılan Dünyanın En Yeni ve İyi 45 Oteli arasında yer alan otel, Trip Advisor tarafından mükemmellik sertifikası ile ödüllendirildi. Kiwi Collection tarafından Dünyanın En Romantik 15 Otelinden Biri olarak değerlendirildi.

Argos in Cappadocia Hakkında

Restorasyon çalışmalarının 15 yıl önce başlandığı otel, birbirinden bağımsız 4 konak ve geniş peyzaj alanlarından oluşuyor. Konakların altında, köyün su gereksinimini karşılamak ve savunma için oluşturulmuş 5,5 km uzunluğunda yeraltı tünelleri bulunuyor. Toplam oda - süit ve splendid süit sayısı 34.  4 odanın kendine ait havuzu bulunuyor. Tarihçesi milattan önceye uzanan manastır binası, 3 yıl süren titiz bir çalışma ile bölgede ve hatta dünyada eşi görülmedik bir konser, toplantı ve düğün mekanı olarak düzenlenmiş.


Geri Dön