20 / 04 / 2024

Arif Kösen: Doğalgazın yaygınlaşmasıyla hava kirliliği sona erecek!

Arif Kösen: Doğalgazın yaygınlaşmasıyla hava kirliliği sona erecek!

Gaznet olarak, Konya'da 2003 yılında alt yapı çalışmalarına ve 2004 yılında gaz dağıtımına başladıklarını belirten Arif Kösen, çağdaş ve ekonomik yakıt doğalgazı, Konyalılarla 10 yıldır buluşturduklarını söyledi.




Gaznet Şehir Doğalgaz Dağıtım Genel Müdürü Arif Kösen, basın mensuplarıyla Dedeman Otel'de düzenlenen yemekte biraraya geldi. Arif Kösen, doğalgaz faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gaznet olarak, Konya'da 2003 yılında alt yapı çalışmalarına ve 2004 yılında gaz dağıtımına başladıklarını belirten Kösen, çağdaş ve ekonomik yakıt doğalgazı, Konyalılarla 10 yıldır buluşturduklarını söyledi. Kösen, “Yeni yatırımlarımızla halen yaklaşık 300 bin dolayındaki doğalgaz abone sayımızı kış kampanyamız ile daha da artırmayı hedefliyoruz. Mevcut abonemizin yaklaşık 85’ini konut aboneleri oluşturmaktadır. Hedeflerimize, şehrin dinamiklerine uygun olarak yapım çalışmalarımız devam ediyor. Konya’da şu an 250 bin civarında doğal gaz kullanıcısı bulunuyor. Abone Bağlantı Bedeli'nde 3, Güvence Bedeli'nde ise 2 taksit imkanı sunduğumuz kış kampanyası 1 Ekim'de başladı. Kampanyadan yeni yatırım yaptığımız bölgelere de, gaza geçme imkanı bulamamış eski yatırım bölgelerindeki Konyalılar da yararlanabilecek. Kampanya koşulları bankaların kredi kartları ile geçerli olacak. Cazip ödeme koşullarından daha çok kişinin faydalanması için, kampanyaları yatırım planları ile eş zamanlı gerçekleştiriyoruz. Kampanyamız 30 Kasım'a kadar sürecek” değerlendirmesinde bulundu.


İMARLI ALANLARIN ÇOĞUNA GAZ VERİLDİ


Kösen, imarlı alanların büyük bir bölümüne doğalgazın ulaştırıldığını ifade ederek, “Tüm yatırımlarımız ve çalışmalarımız imarlı alanların tamamına ulaşmak için devam ediyor. Boru döşeme çalışmalarımız tüm hızıyla kentimizin birçok noktasında devam etmektedir. 2013'te 250 kilometrelik bir boru hattı döşedik” dedi. Kösen, “Bu yıl  TOKİ  Gödene Konutları, Kozağaç civarı, Olimpiyat Parkı civarındaki Çatalhöyük Mahallesi'nin imara uygun yerlerine ve Konya Şeker Et Süt Entegre Tesisi'ne doğal gaz vermeye başladık. Abone Bağlantı Bedeli ve doğalgaz kullanım sözleşmesi bedeli her yıl Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından belirlenmektedir. 2013 yılı için 200 metrekarenin altı bir dairede bağlantı bedeli 335 TL+KDV+ Damga Vergisi, kombi-ocak için güvence bedeli ise 379 TL+Damga Vergisi olarak kurum tarafından belirlenmiştir. 1 metreküp doğalgaz 1 TL” diye konuştu.


DOĞALGAZ HAVAYI TEMİZ TUTUYOR


Öte yandan sobaların yakılmasıyla birlikte özellikle akşamları ciddi bir hava kirliliği de görülmeye başlandı. Yerel yönetimler doğalgaz kullanımının yaygınlaşması ile birlikte özellikle Karatay ilçesinde ve diğer merkez ilçelerde hava kirliliği sorununun çözülebileceğini düşünüyor. Doğalgazın yaygınlaşmasıyla hava kirliliğinin büyük oranda düşeceğinin de altını çizen Kösen, hava kirliliği konusunda Konya'nın ilk sıralarda olduğunu ve temiz çevreci bir yakıt olan doğal gaz kullanımının yaygınlaşması ile hava kirliliği sorununun büyük oranda çözülebileceğini belirterek sözlerini tamamladı.



Konya Yenigün



Geri Dön