25 / 04 / 2024

Arıtma Tesisi projesi yıl sonuna hazır!

Arıtma Tesisi projesi yıl sonuna hazır!

Büyükşehir Belediyesi'nin evsel ve sanayi atıklarının Porsuk Çayı'nı kirletmemesi için başlattığı arıtma tesisi projesi büyük ölçüde tamamlandı



Yıl sonunda bitirilmesi planlanan ve kendi elektriğini kendi üretecek arıtma tesisinin Alpu Ovası ve Sakarya Havzası için hayati önem taşıdığı belirtildi.

DSP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in kente kazandırdığı en önemli projelerden biri olan Alpu yolundaki atı su arıtma tesisi için düzenlenen bilgilendirme toplantısına ESKİ Genel Müdürü Garip Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Kazım Kurt ve meclis üyesi Erdal Caferoğlu katıldı.

Elektrik üretecek

50 milyon TL'ye mal olan tesisin elektrik gereksiniminin büyük bölümünü de kendisinin üreteceğine dikkat çeken Yıldırım, "Yeni atık su arıtma tesisleri Porsuk Çayı'nı tarımsal sulamada kullanan Alpu Ovası ve Sakarya Havzası için hayati önem taşımaktadır. İnşaat çalışmalarına geçen yaz başladığımız arıtma tesislerini bu yılın sonunda tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Tesisin günlü 70 bin metreküp arıtma yapacağını, mevcut tesislerin de yenilenmesiyle 2010 yılında günlük 130 bin metreküp arıtma yapılacağını ifade eden ESKİ Genel Müdürü Garip Yıldırım, "Arıtma tesislerimizi Eskişehir'in gelecek 20 yıllık ihtilacına cevap verecek şekilde planladık" dedi.

Cumhuriyet


Geri Dön