26 / 04 / 2024

Arkas 400 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Arkas 400 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Türkiye'nin 2023' teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefi liman yatırımcılarını da hareketlendirdi. Arkas Holding, Ambarlı ve İtalya'da 400 milyon dolarlık yatırım yaparak ihracata katkı sağlayacak...



Türkiye'nin 2023'teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefi liman yatırımcılarını da hareketlendirdi. Arkas Holding, Ambarlı ve İtalya'da 400 milyon dolarlık yatırım yaparak ihracata katkı sağlayacak.


2023'te 500 milyar dolarlık ihracat hedefine kilitlenen Türkiye'de tüm sektörler harekete geçti. Bu hedefe ulaşmak için liman yatırımcıları da elini taşın altına koydu. Arkas Holding, Avrupa ihracatının güzergahı olan Ambarlı ve İtalya'da 400 milyon dolarlık liman yatırımı için düğmeye bastı. Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, "2023 hedefine ulaşabilmek için Türkiye'nin jeopolitik potansiyelini değerlendirmesi gerekiyor. Biz de İtalya'da 145, Ambarlı'da 255 milyon dolarlık iki büyük yatırım başlattık" diye konuştu. 


MARPORT YÜZDE 30 BÜYÜYECEK 

İzmirli işadamı, Ambarlı'daki yatırımla birlikte özel konteyner limanı Marport'ın kapasitesinin yüzde 30 artacağını söyledi. Lucien Arkas, "Bu yıl içinde 140 milyon dolara 4 tane gemi alacağız" dedi.  İzmir  Limanı'na büyük gemilerin yanaşamadığını hatırlatan Arkas, "İzmir'de deniz derinliği yetersiz. Bu yüzden tarama sorununun çözülmesi gerek. Bu yapılırsa İzmir'in yıldızı parlar" diye konuştu 


TECRÜBESİNİ İTALYA'YA TAŞIYOR

Lucien Arkas, İtalya'daki liman yatırımını ülkenin kuzeyinde toplanan sanayi merkezlerine yakın La Spezia kentinde yapacaklarını açıkladı. Arkas, "Marport'la liman işletmeciliği konusunda edindiğimiz know-how'ı yurtdışında da değerlendireceğiz. Buradaki limanımız 600 bin TEU kapasitesinde olacak. Asıl hedefimiz limandan Batı Afrika ile artan ihracatı karşılayabilmek. Liman projemizi 2016'da tamamlamayı planlıyoruz" dedi.



Sabah Gazetesi 


Geri Dön