23 / 04 / 2024

Arkas Lojistik, İstanbul Havalimanı'na neler taşıyacak?

Arkas Lojistik, İstanbul Havalimanı'na neler taşıyacak?

Üçüncü Havalimanı ve TANAP gibi projelerin taşıyıcısı olan Arkas Lojistik, Türkiye merkezli yurtdışı işlere ağırlık verecek. Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, "2018'i 250 milyon dolar ciroyla kapatırız. 2019'da da yüzde 10-15 büyürüz" diyor.



Ulaştırma, depoculuk ve forwarding olmak üzere üç alanda hizmet veren Arkas Lojistik, lojistik işini farklı taşıma modlarıyla adım adım hesaplayarak yapıyor. Bu yılı yaklaşık 250 milyon dolarlık ciroyla kapatmayı planlayan şirket, 2019'da ise yüzde 10-15 büyüme hedefliyor. Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, THY'nin Üçüncü Havalimanı'na taşınması ve TANAP gibi önemli projelerin en büyük taşıyıcısı olduklarını vurguluyor. Göçmez, "TANAP projesi için borularını taşıdığımız Tosçelik tarafından yurtdışı taşıması için de biz tercih edildik. Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Avusturya'yı kapsayan BRUA adındaki projenin de taşıyıcısı olduk" diyor. 2019'da Türkiye merkezli yurtdışı işlere ağırlık vermeyi planladıklarını belirten Göçmez, Ekonomist’ten Özlem Bay Yılmaz’ın sorularınızı şöyle yanıtladı:

Üçüncü Havalimanı'ın da taşıma yüklenicisisiniz. Nasıl bir hazırlık yapılıyor?
Bu bir lojistik mühendisliği gerektiriyor ve bizden daha iyi yapan olamaz diye düşündük. Sekiz ay boyunca bu projeyle ilgili ciddi bir çalışma yürüttük. Bizimle beraber ihaleye giren birçok firma oldu. Denizcilik kültüründen gelen farklı çözümleri karayoluna adapte ettik. Herkes normal kamyonla taşımaya giderken biz "konteyner ile taşıyalım" dedik. Bu sayede araç beklemeyecek. Konteyner bize yüzde 60-70 oranında hız kazandıracak. Öte yandan bizim 500'e yakın öz varlık aracımız ve güvendiğimiz tedarikçilerimiz var. Bu bizim yer hizmetlerindeki gücümüzü ve farklı çözümlerimizi ön plana çıkardı. Bu operasyonel çözümlerin üzerinde sadece bu işe özgü yazılım kurguladık. Bu Türkiye ‘deki en büyük taşıma projesi dünyada havacılık tarihinin en büyük göçü olacak.

Neler taşıyacaksınız?
THY’nin yer ekipmanlarını taşıyacağız. Uçağa binerken yerde gördüğünüz, merpenlerden bavul hizmetleri veren arabalara kadar her şeyi biz taşıyacağız. 

 


Geri Dön