26 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı'na kademeli taşınılacak!

İstanbul Havalimanı'na kademeli taşınılacak!

Atatürk Havamilanı’nın İstanbul Havalimanı’na 30 Aralık’ta planlanan taşınması ertelendi. Tek seferde yapılacak büyük taşınmadan da vazgeçildi. Taşınma kademeli bir şekilde yürütülecek.



Atatürk Havamilanı’nın İstanbul Havalimanı’na 30 Aralık’ta planlanan taşınması ertelendi. Havayolu şirketlerinin talepleri doğrultusunda tek seferde yapılacak büyük taşınmadan vazgeçildi. Taşınma kademeli şekilde yapılacak.

Hürriyet Gazetesi'nden Edis Görgülü'nün haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, havayolu şirketlerinden gelen talepler doğrultusunda önceki gün İstanbul Havalimanı’nda taşınma işlemini değerlendirmek üzere bir toplantı gerçekleşti. Düzenlenen toplantıya Bakan Cahit Turhan’ın yanı sıra DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Önal, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA üst düzey yetkilileri katılım gösterdi.

Taşınma Mart'ta

Taşınmanın mart ayına ertelenmesine karar verilen toplantıda, hem bakanlık yetkilileri, hem de havayolu şirketi yetkilileri, hava koşullarının taşınmayı olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirmesinde bulundu.Havayolu şirketleri yetkilileri, tek seferde yapılacak taşınma işleminin teknik sistemlerle ilgili aksamalara da yol açabileceğini söylerken, taşınmanın kademeli bir şekilde yürütülmesini talep ettiler. Turhan, yetkililere kademeli taşınma süreci için planlama talimat verdi.

İstanbul Havalimanı’na taşınma kararı ertelendi!


Geri Dön