26 / 04 / 2024

Arnavutköy Boğazköy Aile Sağlığı Merkezi'nin temeli atıldı!

Arnavutköy Boğazköy Aile Sağlığı Merkezi'nin temeli atıldı!

Boğazköy Aile Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreni, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımıyla düzenlendi. Aile sağlığı merkezinin 2 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.



Arnavutköy Belediyesi sağlık alanında yaptığı yatırımlarını hızla yenilerini ekliyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda hizmetlerine ara vermeyen Arnavutköy Belediyesi, Nenehatun ve Atatürk Mahallesi’nde projelendirilen sağlık ocakları için temel atma töreni gerçekleştirdi. 

Arnavurköy Belediyesi'nin sitesinde yer alan habere göre; temel atma törenine, Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İlçe Müftüsü Abdülkadir Boşal, İş adamı Seyfettin Selim ve Arnavutköy protokolü katılım gösterdi. 

Aile sağlığı merkezi temel atma töreninde konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, “Uzun zamandır salgın hastalığın tedirginliği ile temel atma törenleri yapılmadı. Ama önemli bir çalışma olduğu için bir araya geldik. Bugün Boğazköy Atatürk Mahallemizde yer alan aile sağlı merkezimizin temelini atıyoruz. Aynı zamanda Nenehatun Mahallemizdeki aile sağlığı merkezimizin de çalışması devam ediyor.  Bu iki sağlık merkezimiz kısa sürede tamamlanarak, hizmete alınacak. Yapımında emeği olan değerli İş adamı Seyfettin Selim’e de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aile sağlığı merkezleri, önleyici sağlık hizmetleri açısından, sağlık sistemimizde önemli yere sahip diye konuşan Arnavutköy İlçe Kaymakamı Ahmet Odabaş ise, "Temel atma töreni yapmadan başladığımız bir aile sağlık merkezimiz var. Kaba inşaatı bitti. Bu aile sağlık merkezimiz de 2 ay içerisinde tamamlanacak. Önleyici sağlık hizmetleri, sağlık hizmeti sunarken, sistemin kilitlenmemesi büyük öneme sahip. Merkezimizin yapımında emeği olan iş adamımıza ve belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

270 metrekare kapalı alana sahip olan aile sağlığı merkezleri 2 katlı olup içerisinde; 4 muayene odası, emzirme odası, gebe izleme odası, laboratuvar, tıbbi müdahale odası ve aşı odası bulunacak. Aile sağlığı merkezleri tamamlandığında peyzaj alanları ve park alanıyla vatandaşın hizmetine sunulacak.

Arnavutköy'deki metruk yapılar yıkılıyor!


Geri Dön