26 / 04 / 2024

Arnavutköy Hz. Ömer Kuran Kursu açıldı!

Arnavutköy Hz. Ömer Kuran Kursu açıldı!

3. yıl önce temeli atılan Hz Ömer Kuran Kursu, hayır severlerin yardımı ve Arnavutköy Belediye’sinin desteğiyle tamamlandı. 100 öğrenci kapasiteli kurs, içerinde yatakhane, öğrencilerin faydalanacağı sosyal alanlar ve konferans salonu barındırıyor.




Hz. Ömer Kuran Kursu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımıyla açıldı. 3. yıl önce temeli atılan Hz Ömer Kuran Kursu, hayır severlerin yardımı ve Arnavutköy Belediye’sinin desteğiyle tamamlandı. 100 öğrenci kapasiteli kurs, içerinde yatakhane, öğrencilerin faydalanacağı sosyal alanlar ve konferans salonu barındırıyor.


Cuma Namazı sonrası açılışı yapılan kursa; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İlçe Müftüsü Bahri Şamat, hayır severler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Hz. Ömer Kuran Kursu açılışında konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “ Çok hayırlı bir iş için Allah’ın kelamının öğretilebileceği, okutulacağı, ezberletileceği bir kurumu açmak üzere Allah’ın beyti olan caminin gölgesinde bu güzel günde bir araya geldik. Şükürler olsun insanımız hayrın olduğu her yerde var. Kötülüğe mani olmak adına da üstüne vazife düştüğü zaman aynı 15 temmuz günü olduğu gibi orada da var. Çok güzel bir millete sahibiz. Hayır sever kalbi ılık ve hayırlarla dolu bir milletin torunları olarak yine aynı hükümlüğü yerine getiren kardeşlerimizle bugün bir arada olmak beni mutlu ediyor. Kuran kursunun temeli atıldığı zaman değerli Ekrem hocamız bize geldiler. İsteklerini beyan ettiler. Elbette bizler, sizlerin emanetçisiyiz.  Yöneticileriniz olarak aldığımız yükümlülüğü yerine getirmek, hayır işinin olduğu her yerde eğitim işinin olduğu her yerde bulunmak, beraber olmak olmazsa olmazımız. Bugün mutlulukla görüyoruz ki bu güzel eser ihya olmuş ve sizlerin istifadesine sunulmuş. Burada özellikle şunu belirtmekte yarar var. Bu işlerin önünde olan birisi olduğu zaman gayret eden birileri olduğu zaman evelallah eserler ortaya çıkıyor. İnşallah burada çift kanatlı kuşlarımız yetişecek. Hem normal eğitimlerini yerine getirecekler hem de dini eğitimlerini tamamlayacaklar “dedi.


Protokol konuşmalarından sonra Hz. Ömer Kuran Kursu; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve İlçe Müftüsü Bahri Şamat’ın kurdeleyi kesmesi ile açıldı.



Arnavutköy Belediyesi




Geri Dön