25 / 04 / 2024

Arnavutköy Vefa Konutları'nda tapu sevinci!

Arnavutköy Vefa Konutları'nda tapu sevinci!

Arnavutköy Belediyesi hayata geçirdiği 720 daireli Vefa Konutları’nın 2. Etap tapularını hak sahiplerine teslim etti.




Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın seçim vaatleri arasında yer alan Vefa Konutları'nın inşaatı  tamamlandı. Nisan ayında ilk tapu teslim töreninin ardından, 2'inci Etabı'nın tapularını almaya hak kazanan vatandaşlar, tapularını Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’dan teslim aldı.


Arnavutköy Belediyesi, yapımını tamamladığı Vefa Konutları 2. Etabı'nın tapularını hak sahiplerine dağıttı. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı konuyla ilgili olarak: "Özellikle okulların açılacağı yeni döneme kadar hak sahipleri yoğun bir şekilde evlerine geliyorlar ve evlerini şenlendiriyorlar. Dolayısıyla her yönüyle tamam diyebileceğimiz bir proje" dedi.


Selamlama konuşmalarının ardından ise, Başkan Baltacı tarafından hak sahibi kamu personellerine tapuları teslim edildi. Tapularını alan vatandaşlar, çok mutlu ve heyecanlı olduklarını belirtti.


Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı sözlerine şöyle devam etti: "Gördüğünüz gibi burada hayat başladı. Özellikle okulların açılacağı yeni döneme kadar hak sahipleri yoğun bir şekilde evlerine geliyorlar ve evlerini şenlendiriyorlar. Dolayısıyla her yönüyle tamam diyebileceğimiz bir proje. Sosyal donatıları, ibadet, sağlık, eğitim, pazar ve gençlik merkezleriyle burada tam anlamıyla bir yaşam var. Bu yaşamın hayata geçmesi için büyük gayret sarf ettik, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."


Kamu görevlileri mutlu


15 yıl sonra ev sabini olduğunu dile getiren Komiser Murat Ergül, "İlk evim, çok mutluyum bir yuvam olduğu için. Daha önce maddi zorluklardan dolayı ev sahibi olamamıştım. Bu projeyi duydum memurlara yönelik ve kayıt yaptırdım. 50 bin peşinat verdim her yıl 200 lira artacak. İlk yıl bin 200 lira ödemiştim ikinci yıl bin 400 bu şekilde devam edecek" diye konuştu.


Yıllardır kirada oturduğunu belirten Din Görevlisi Mahmut Albayrak, "Bu zamana kadar ev sahibi olmak istedim ama mevcut düzende bankalar araya girdiği için olamadım. Böyle bir sistem arıyordum, senet karşılığında bankalarla uğraşmadan. Bu projeyi duydum ve geldim müracaat ettim. Kendime uygun şartlarda 10 yıl vadeli evi satın aldım. Kirada otururken duvara bir çivi çakmaya dahi korkardım. Şimdi ise huzur içinde kendi evimde oturacağım." dedi.



Arnavutköy Belediyesi



Geri Dön