28 / 03 / 2024

Arnavutköy'de sanayici kardeşler arasında mal varlığı kavgası!

Arnavutköy'de sanayici kardeşler arasında mal varlığı kavgası!

Sanayici Mustafa ve Adnan Demirci kardeşler 250 milyon lirayı aşkın mal varlığını paylaşamayınca kavga çıktı. Dönemin Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Haluk Öztürk ile bazı polisler, kardeşlerden Mustafa Demirci’den yana oldu. Adnan Demirci de suç duyurusunda bulundu.



Sanayici Mustafa ve Adnan Demirci kardeşler 250 milyon liradan fazla mal varlığını paylaşamayınca kavga çıktı. Gün aşırı kavganın yaşandığı demir çelik fabrikasında silahlar da patlayınca gerilim daha çok tırmandı. İddiaya göre, dönemin Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Haluk Öztürk ile bazı polisler, kardeşlerden Mustafa Demirci’den yana oldu. Adnan Demirci, “Emniyet müdürü Öztürk, fabrikadaki hissemi ağabeyime devretmem için karakolda bana baskı kurdu” diye ifade ederek suç duyurusunda bulundu. Öztürk ile ilçede görevli iki polis ile ilgili dava açıldı. Olayın ardından üç polisin de görev yeri değiştirildi.

HİSSE DEVRİ İÇİN BASKI İDDİASI

2 Şubat 2018 akşamı eşyalarını almak için fabrikaya giden Adnan Demirci ile Mustafa Demirci arasında arbede yaşandı. Ağabey Demirci, kardeşinin bulunduğu yöne doğru 7 el ateş etti. Kavga sırasında Adnan Demirci’nin omzu, yediği sandalye darbesi ile kırıldı.

Demirci kardeşler farklı ekip araçlarıyla Yavuz Selim Polis Merkezi’ne gönderildi. Adnan Demirci, hastaneden aldığı darp raporu sonrası gittiği karakolda, fabrika hisselerinin devrine ilişkin kendisine baskı uygulandığını iddia etti. Konuya ilişkin suç duyurusunda bulunan Demirci, olayın olduğu dönemde İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapan Haluk Öztürk’ün, DÇT Demir AŞ’de sahip olduğu yüzde 49 hisseyi ağabeyi Mustafa Demirci’ye devretmesi için kendisine baskı kurduğunu belirtiyor.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

On sayfadan meydana gelen hisse devir evraklarının önceden hazırlanıp karakola getirildiğini iddia eden Demirci, savcılık başvurusunda “Evrakları imzalamayınca, omzum kırık olduğu halde sabaha kadar nezarethanede tutuldum. Bana kurşun sıkan ağabeyim ise makam odasında ağırlandı; emniyet müdürünün aracı ile karakoldan ayrıldı” diye konuştu. Karakolda yaşanan tartışmalara tanıklık eden iş insanı T. Ö. de tanık olarak alınan ifadesinde, Demirci’ye baskı kurulduğunu söyledi. Suç duyurusu sonrası emniyet müdürü Öztürk ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü de müfettiş görevlendirdi.

ÖZEL MUAMELE BEKLEDİ

Soruşturma süreci devam ederken görev yeri değiştirilen Öztürk, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Öztürk savcılık sorgusunda, Adnan Demirci’ye polis merkezinde özel muamele yapılmadığı için kendisine husumet beslediğini iddia etti. Demirci’ye, hisse devri için baskı uygulamadığından bahseden Öztürk, olay günüyle ilgili karakol kamera kayıtlarının da incelenmesini talep etti. Öztürk ile ilgili, 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemi ile iddianame hazırlandı. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada ilk duruşma için eylül ayı ortasına gün verildi. Demirci’nin avukatı Ali Kemal Atçeken ise, mahkemeye sunduğu dilekçede, müvekkilinin can güvenliği olmadığını sanık polis müdürünün silahına el konulması talep edildi.

İki polise de ‘mala zarar verme’ davası

Ağabeyi ile aralarında ytaşanan anlaşmazlık nedeniyle polislerin taraflı davrandığını iddia eden Adnan Demirci, ikisi komiser 10’a yakın polisten de şikâyet etti. İlçede görevli polisler Kemal Uçar ve Mahmut Demirkol hakkında “Mala zarar verme”, “tehdit”, ve “hakaret” suçlarından Gaziosmanpaşa 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bahsedilen davada iki polis memuru, Adnan Demirci’ye ait fabrikada bulunan bazı cihazları gece geç saate söktürüp Mustafa Demirci’ye vermekle suçlanıyor. İddianamede Uçar’ın, Demirci’ye yönelik “Seni ters kelepçe ile süründüre-süründüre götüreceğim” dediği iddia edildi. 25 Nisan 2018 gecesi yaşanan olayla ilgili polis memuru Kemal Uçar da, Adnan Demirci’den şikayetçi oldu. Demirci ile ilgili Uçar’a yönelik ‘hakaret’ suçlamasıyla müşteki sanık sıfatı ile dava açıldı.

Kardeşi yaralamadan 1 yıl 3 ay hapis cezası

Diğer taraftan, Mustafa Demirci ile kardeşi Adnan Demirci arasında açılan olayda olan çok sayıda hukuk ve ceza davası var. Ceza davalarının birinde Mustafa Demirci, kardeşin kasten yaralama suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mustafa Demirci’nin kardeşine için silahlı saldırı davası devam ediyor. Demirci kardeşler, müşteki sanık olarak yargılandıkları ‘hakaret’ davasında ise adli para cezası verildi.


Geri Dön