16 / 04 / 2024

Arnavutköy'deki arsalar Kanal İstanbul manzaralı diyerek satılıyor!

Arnavutköy'deki arsalar Kanal İstanbul manzaralı diyerek satılıyor!

Gündemden düşmeyen Kanal İstanbul Projesi için bir iddia daha ortaya atıldı. İddiaya göre Arnavutköy ilçe başkanların arsalarını “Kanal İstanbul manzaralı” diyerek satıyor...



Kanal İstanbul Projesi ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. CHP, İYİ Parti ve HDP’nin Arnavutköy ilçe başkanlarının  arsalarını “Kanal İstanbul manzaralı” diyerek sattığı ileri sürülüyor.

Sabah'tan Mustafa Kaya'nın haberine göre; Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı gibi dev projelere karşı çıkan Millet İttifakı üyeleri CHP, İYİ Parti ve HDP Kanal İstanbul çevresinden arsa satıyor. Kemal Kılıçdaroğlu "Kanal İstanbul devlet projesi değil, Erdoğan'ın rant projesidir" derken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'da rant iddialarında bulunmuştu.

Ancak bu üç partinin Arnavutköy ilçe başkanlarının ise Kanal İstanbul güzergâhı üzerindeki araziler için emlakçılık yaptıkları iddia edildi. İlçe başkanlarının bu araziler üzerinden yüksek miktarda kâr elde ettikleri, bunun yanı sıra genel merkez, teşkilat ve milletvekili düzeyinde pekçok partiliye de ucuz yolla arazi pazarladıkları ileri sürüldü. İddialara göre  Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel, "Ruhi Tuncel Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı" isimli şirketin sahibi.Tuncay Aktürk'ün ise "Aktürk Gayrimenkul" adlı şirketi var. HDP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı ve eski İlçe Başkanı Yavuz Kahrıman ise "CNS Emlak ve Danışmanlık" şirketinin sahibi. Mevcut Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Aras da bölgede emlak işleri yapıyor.

İmamoğlu'nun Arnavutköy'e gerçekleştirdiği Kanal İstanbul ziyaretinde, Ruhi Tuncel bölgeyle ilgili bilgi aktarmıştı. Tuncel'in, Dursunköy'de arazileri olduğu, CHP'nin üst düzey pek çok ismine, bölgeden arazi satın almaları için aracı olduğu ifade edildi. HDP'li başkanın da projeye karşı çıkan partisinin aksine satış ilanlarında "Kanal İstanbul manzaralı arsalar", "Kanal İstanbul'a yakın ve Kanal İstanbul'la zirvede" ifadeleri kullanıldığı göze çarptı.

İstanbul Arnavutköy'de gayrimenkul sektörü ile uğraşan Mehmet Geyik, Kanal İstanbul'un duyurulmasının ardından 10 bin TL'lik arsaların 500 bin liralara, 60-70 bin lira olan 100 metrekarelik evlerin 350 TL ile 500 bin TL'ye çıktığını belirterek, "Ev fiyatları sitelerde ise 700 bin ile 1 milyon TL'ye kadar yükseldi. Emlakçı sayısı da resmi ve gayri resmi 3 bin 500'e kadar yükseldi. İlçede tuvaletçilik yapanlar dahi emlak işine girdi" dedi.

Kanal İstanbul’un güzergahından arsa alanlar riske mi giriyor?

Kanal İstanbul çevresinde kimin ne kadar arazisi var?


Geri Dön