19 / 04 / 2024

Arnavutluk'taki deprem konutları Ağustos'ta tamam!

Arnavutluk'taki deprem konutları Ağustos'ta tamam!

Arnavutluk’ta 2019'da yaşanan depremde evleri yıkılan depremzedeler için inşa edilecek 522 konutun ihalesini kazanan Albayrak İnşaat, kolları sıvayarak çalışmalara başladı. Törende konuşan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, temel atma töreninde Albayrak İnşaat'a övgüler yağdırdı.



Arnavutluk’ta 26 Kasım 2019'da meydana gelen şiddetli deprem sonrasında Türkiye yardım elini uzatan ve en çok yardım eden ülke oldu. Depremden hemen sonra Arnavutluk’a yüzlerce deprem çadırı, tıbbî malzemeler, giysiler ve yiyecek yardımları gönderildi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; bu ilk yardımlardan sonra ise depremden en çok etkilenen bölgelerde kalıcı bir çözüm üreilmesi için Türkiye, depremin merkez üssüne çok yakın olan ve depremden çokça etkilenen Kurbin bölgesindeki Laç kentinde tam 500 konut inşa edeceğine ilişkin söz verdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın inisiyatifiyle başlatılan bu somut yardım çalışması Laç şehrin halkı için hem depremzedelerin yaralarını saracak kalıcı çözüm oldu, hem de bölgenin perspektif olarak gelişmesine önemli katkı sağladı. 

ALBAYRAK İNŞAAT KOLLARI SIVADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözü ve sonrasında verdiği talimatla harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  TOKİ  vasıtasıyla bir proje çizimi yaptı ve bu projenin ihalesini kazanan Albayrak İnşaat projenin süratle uygulanması için harekete geçti. 

Arnavutluk taki deprem konutları Ağustos ta tamam!

522 KONUT YAPILACAK

Kovid-19 salgını olumsuzlukları nedeniyle projenin uygulamaya geçmesi bir kaç aylık kesintiye uğradıysa da geçtiğimiz yaz aylarından itibaren proje için ilk adımlar atıldı. Başladığından bu yana gece gündüz devam eden çalışmalar sonucu ise 522 konutun tamamlanacağı proje artık önemli ölçüde belirginleşti ve yüksek standardını şimdiden gözler önüne serdi. 

RESMİ TEMEL ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yaklaşık 2 hafta önce depremzedeler adına yapılmakta olan bu konutların resmî temel töreni gerçekleştirildi ve törende de Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılmasının yanı sıra Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da online bağlantı ile hem törende katılanlara, hem de tüm Arnavut halkına seslendi.

Neredeyse her önemli projede olduğu bu projede de Cumhurbaşkanı Erdoğan doğrudan Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'a seslenerek projenin bitiş tarihine ilişkin söz aldı. 

Arnavutluk taki deprem konutları Ağustos ta tamam!

ARNAVUTLUK MEDYASINDA GENİŞ YER ALDI

“Sayın Albayrak, burayı Ağustos 2021’de tamamlıyoruz, öyle değil mi?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Albayrak da “Evet, sayın Başkanım” dedi. Canlı yayında gerçekleşen bu diyalog ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem Arnavutluk’a, hem de özellikle depremzedelere karşı bu kadar yakın ilgi göstermesi ve bir yıldan fazladır çadırlarda yaşayan yüzlerce ailenin bir an evvel yepyeni konutlara kavuşmasını istemesi Arnavutluk yerel medyasında geniş yer buldu.

Bazı medyalarda “Laç kentinde deprem konutlarının inşaatını üstlenen şirket Cumhurbaşkanı Erdoğan’a konutları erken bitirme sözü verdi / Deprem konutları Ağustos ayında hazır olacak” şeklinde manşetler yazıldı.

ARNAVUTLUK BAŞBAKANI ALBAYRAK İNŞAAT ŞİRKETİNE ÖVGÜ YAĞDIRDI

Deprem konutları resmî temel atma töreninde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, yaptığı konuşmada yaptığı tüm yardımlar için Türkiye devletine teşekkürlerini iletirken, tören gününde dahi çalışmalarını durdurmayan ve arı gibi çalışmayı sürdüren Albayrak İnşaat hakkında “Harika bir iş yapıyorlar. Gece gündüz çalışıyorlar. Bu kadar düzenli ve güzel bir şantiye hiç görmedim. Böyle bir proje ve çalışma ülkemiz için güzel bir örnek teşkil edecek. Bilhassa proje müdürüne çok teşekkür ediyorum. O gerçekten gece gündüz çalışan bir insan” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOKİ'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği konutlarla ilgili açıklama!


Geri Dön