20 / 04 / 2024

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi!

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici arasında imzalanan sözleşeme olarak biliniyor. Peki, arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi nasıl olur?



Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi!



Kat karşılığı inşaat ya da arsa karşılığı inşaat; yapılan inşaatın bedelinin ya da devredilen arsanın bedelinin inşaattan bağımsız bölüm olarak verildiği inşaatlara deniyor. 


Arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici arasında imzalanan sözleşmeye arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi deniyor.


Taraflar arasında imzalanan bu sözleşmeye ile 

müteahhit arsa üzerinde inşaatı yapma, arsa sahibi de inşaatın bitiminde müteahhide anlaşılan miktarda bağımsız bölüm devretme sözü vermiş sayılıyor. 


Kat karşılığı inşaat yapım süreci hukuki şartlara uyulmaması halinde maddi ve manevi olarak yıpratıcı bir süreç haline dönüşebiliyor.  


Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin Feshi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri tarafların anlaşması veya mahkeme kararı ile feshedilebiliyor.  Arsa sahibi ile müteahhit karşılıklı anlaşarak kat karşılığı sözleşmesini feshedebiliyor. Bunun dışında sözleşmenin feshine mahkeme tarafından karar veriliyor. Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi geriye etkili veya ileriye etkili olabiliyor. 



Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerhi!



Öznur YASLI/Emlakkulisic.com


Geri Dön